Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κρίσιμη καμπή για Facebook η παράνομη συγκέντρωση δεδομένων

tags :
Goldman Sachs: Κρίσιμη καμπή για Facebook η παράνομη συγκέντρωση δεδομένων
Goldman Sachs: Καθοριστική για την πορεία του η ικανότητα του Facebook να αντιμετωπίσει το θέμα της παράνομη συγκέντρωσης δεδομένων
Η ικανότητα του Facebook να διαχειριστεί την τελευταία κρίση σχετικά με τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του κοινωνικού δικτύου, σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs.
Η μετοχή του Facebook είχε τη χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 τη Δευτέρα (19/3), κάνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της, από τον Μάρτιο του 2014, μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία πολιτικών αναλύσεων Cambidge Analytica να συλλέγει δεδομένα από τα προφίλ 50 εκατ. ανθρώπων, χωρίς τη συναίνεσή τους.
«Σίγουρα εισάγει ένα επίπεδο αβεβαιότητας που δεν είχαμε δει σχετικά με το facebook προηγουμένως», σημειώνει ο Heath Terry, επικεφαλής αναλυτής διαδικτύου της Godlman Sachs, μιλώντας στο CNBC.
Προσθέτει ότι κάθε εταιρεία-τεχνολογικός γίγαντας πρόκειται μάλλον να αντιμετωπίσει παρόμοια κρίση. «Ο τρόπος διαχείρισης του γεγονότος θα κρίνει τελικά το μακροπρόθεσμο μέλλον του», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης