Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street εν αναμονή της Fed

tags :
Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street εν αναμονή της Fed
Συγκρατημένα κέρδη στη Wall Street εν αναμονή της Fed
Συγκρατημένα κέρδη κατέγραψε σήμερα (20/3/2018) η Wall Street, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η οποία αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει αύριο την πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,48%, στις 24.729,68 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 2.717  μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη κατά 0,27% στις 7.364,3 μονάδες.
Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα προβεί σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, στο εύρος 1,50% - 1,75%, κατά την πρώτη συνεδρίασή της υπό τον Jerome Powell.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν, παράλληλα, πολύ προσεχτικά τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα παραμείνει σε τροχιά για τρεις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος ή εάν προβεί σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στο σκάνδαλο παραβίασης δεδομένων του Facebook.
Η μετοχή του Facebook σημείωσε χθες «βουτιά» 6,77% - η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2014 - καθώς η εταιρεία Cambridge Analytica φέρεται να συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump το 2016.
Η μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει νέες ισχυρές απώλειες σήμερα, υποχωρώντας κατά 2,56%.



Το βρετανικό Κοινοβούλιο έστειλε κλήτευση στον διευθύνοντα σύμβουλο, Mark Zuckerberg, προκειμένου να παραδώσει στοιχεία σχετικά με τις διασυνδέσεις του Facebook με την εταιρεία πολιτικών αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ έρευνα κατά του Facebook φέρεται να έχει ξεκινήσει και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Bloomberg».
Tο «Bloomberg», επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης, δήλωσε ότι η FTC θα εξετάσει αν η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέτρεψε στην Cambridge Analytica να λάβει ορισμένα δεδομένα χρηστών του Facebook κατά παράβαση των πολιτικών της.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, με βάση διακανονισμό του 2011, το Facebook συμφώνησε να προχωρήσει σε αλλαγές στις ρυθμίσεις για την ιδιωτικότητα, μετά από καταγγελία ότι παραπλάνησε καταναλωτές αναγκάζοντας τους να μοιράζονται περισσότερα προσωπικά δεδομένα από αυτά που ήθελαν.
Αν η FTC διαπιστώσει πως το Facebook παραβίασε τους όρους της συμφωνίας, έχει την εξουσία να του επιβάλει πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων την ημέρα.
Μέχρι στιγμής, ο Zuckerberg δεν έχει μιλήσει για το θέμα.
Το ελληνικό ETF GREK έκλεισε αμετάβλητο,  διαπραγματευόμενο στα 9,98 δολάρια.

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Dow Jones


 
Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Nasdaq



Μακροοικονομία

Άνοδος στα επιτόκια καταθέσεων από τις αμερικανικές τράπεζες καταγράφεται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, εν αναμονή της αυριανής απόφασης από την διήμερη (20-21/3) συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed).
Η συντριπτική πλειοψηφία οικονομολόγων και επενδυτών προεξοφλούν μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 1,50%-1,75%.
Αν και η Fed έβαλε εμπρός την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής από τον Δεκέμβριο του 2015, αυξάνοντας το εύρος από το ιστορικό χαμηλό του 0%-0,25%, οι εγχώριες τράπεζες δεν «ακολούθησαν».
Εχθές, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, το μέσο ετήσιο επιτόκιο για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 δολαρίων, ανερχόταν σε 0,33%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Deposit Insurance.
Βέβαια, το «χάσμα» παραμένει, αν ληφθεί υπόψη πως το εύρος επιτοκίων της Fed διαμορφώνεται στο 1,25%-1,50%.
Ένα από τα κύρια επιχειρήματα του Donald Trump στην προεκλογική εκστρατεία, αποτέλεσε το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Barack Obama.
Ο Δημοκρατικός ανέλαβε την προεδρία την 20η Ιανουαρίου 2009, στο μέσο της χρηματοπιστωτικής κρίσης που «βύθισε» σε άνευ προηγουμένου ύφεση την αμερικανική οικονομία.
Ωστόσο, αν και επέστρεψαν την οικονομία των Η.Π.Α. στην ανάπτυξη και μείωσαν το ποσοστό ανεργίας στο μόλις 4,1%, η χαλαρή νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve και τα δημοσιονομικά κίνητρα αύξησαν το χρέος στα 20 τρισ., από τα 9,3 τρισ. δολάρια, μέσα σε οκτώ χρόνια.
Για την ακρίβεια, ξεπέρασε πρώτη φορά τα 20 τρισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο 2017.
Στην περίπτωση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, του ιδίου ανθρώπου που κατέκρινε όπου και αν βρίσκεται τον Barack Obama για την εκτόξευση του χρέους, το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 1 τρισ. δολάρια τους τελευταίους έξι μήνες!
Ο λόγος είναι η πολιτική δημοσιονομικής χαλάρωσης, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και η αύξηση των δαπανών, που αυξάνουν το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.
Μάλιστα, το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται πλέον η Ουάσιγκτον είναι σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο, την περίοδο 2009-2017 εν μέσω νομισματικής χαλάρωσης.
Η απόδοση για το 10ετές κρατικό ομόλογο Η.Π.Α. έχει ξεπεράσει ορισμένες φορές το 2,90% τους τελευταίους μήνες, τη στιγμή που το 30ετές και το 2ετές έχει ξεπεράσει το 3% και 2%, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών πριν από δύο ημέρες, το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. έχει αυξηθεί για πρώτη φορά πάνω από 21 τρισ. δολάρια.
Συγκεκριμένα, ανέρχεται στα 21.031.067.004.766 δολάρια.
Αν υποθέσουμε απλά ότι ο τρέχον ρυθμός δανεισμού συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της προεδρίας του D.Trump, τότε το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανέρχεται σε πάνω από 30 τρισ. δολάρια, το 2020.
Αύξηση της τάξεως του 1,5% (193 δισ. δολάρια) κατέγραψε το συνολικό χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών το 2017, στο επίπεδο-ρεκόρ των 13,15 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve).
Μάλιστα, ειδικά για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, το χρέος ενισχύθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ήτοι 5,2%, όταν προκλήθηκε η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.
Εντός του 2017 καταγράφηκε αύξηση 1,6%, 0,7%, 3,2% και 1,5% σε ό,τι αφορά στα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων, τα δάνεια για πιστωτικές κάρτες και τα φοιτητικά δάνεια, αντίστοιχα.
Πρόκειται για το 14ο συνεχόμενο τρίμηνο που το χρέος των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται, με το ποσό, πλέον, να είναι κατά 473 δισ. δολάρια υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2008, οπότε και η παγκόσμια οικονομία, και ειδικά η αμερικανική, βίωσε έντονα τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση όλων των εποχών.
Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των προαναφερθέντων 14 τριμήνων, η συνολική ενίσχυση διαμορφώνεται σε 17,9%!
Σημαντικό ρόλο έπαιξε η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική που εφάρμοσε η Federal Reserve, στον απόηχο της κρίσης, με ιστορικά χαμηλά επιτόκια (0%-0,25%) μέχρι τον Δεκέμβριο 2015, σε συνδυασμό με μαζικά προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.
Ωστόσο, πλέον ο συνολικός πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών ανέρχεται, επίσης, σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 98,75 τρισ. δολάρια, έπειτα από αύξηση 2,08 τρισ. το περασμένο έτος.
Την ίδια στιγμή, τα μετρητά των επιχειρήσεων της χώρας αυξήθηκαν στα 2,5 τρισ. δολάρια, από 2,43 τρισ. στα τέλη του 2016.

Επιχειρήσεις

Η Jefferies Group ανακοίνωσε ζημιές 60,8 εκατ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με τα κέρδη των 114 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Εάν δεν περιληφθούν οι χρεώσεις που αφορούν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Jefferies εμφανίζει κέρδη 103 εκατ. δολάρια σε προσαρμοσμένη βάση.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 7,6% στα 1,09 δισ. δολάρια, κυρίως της αύξησης κατά 27,6% στα έσοδα από τόκους.
Ζημιές 21,6 εκατ. δολαρίων εμφάνισε το 2017 σε επίπεδο προ φόρων η John Wood Group.
Τα έσοδα για τη χρήση αυξήθηκαν 25% στα 6,17 δισ. δολάρια.
Η εταιρεία απέδωσε τις ζημιές στο έκτακτο κόστος των 165 εκατ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων 67 εκατ. δολάρια που αφορούν την εξαγορά της Amec Foster Wheeler και 51 εκατ. δολάρια που σχετίζεται με το κόστος αναδιάρθρωσης.
Κατακόρυφη πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της 888 Holdings PLC το 2017.
Η ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 68% στα 18,8 εκατ. δολάρια.
Η 888 ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν 4% στα 541,8 εκατ. δολάρια.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 12% στα 100,7 εκατ. δολάρια, υψηλότερα 19% σε σταθερή συναλλαγματική βάση.
Η εταιρεία πρότεινε μέρισμα 15,5 σεντς ανά μετοχή για το 2017.
Η ικανότητα του Facebook να διαχειριστεί την τελευταία κρίση σχετικά με τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του κοινωνικού δικτύου, σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs.
Η μετοχή του Facebook είχε τη χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 τη Δευτέρα (19/3), κάνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της, από τον Μάρτιο του 2014, μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία πολιτικών αναλύσεων Cambidge Analytica να συλλέγει δεδομένα από τα προφίλ 50 εκατ. ανθρώπων, χωρίς τη συναίνεσή τους.
«Σίγουρα εισάγει ένα επίπεδο αβεβαιότητας που δεν είχαμε δει σχετικά με το facebook προηγουμένως», σημειώνει ο Heath Terry, επικεφαλής αναλυτής διαδικτύου της Godlman Sachs, μιλώντας στο CNBC.
Προσθέτει ότι κάθε εταιρεία-τεχνολογικός γίγαντας πρόκειται μάλλον να αντιμετωπίσει παρόμοια κρίση. «Ο τρόπος διαχείρισης του γεγονότος θα κρίνει τελικά το μακροπρόθεσμο μέλλον του», τονίζει.

Αναλύσεις

Τα πρώτα ρήγματα στην υπόθεση οι επενδυτές να παραμείνουν bullish στις μετοχές έχουν αρχίσει να φαίνονται, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.
Πρώτος στη λίστα των tail risk (κίνδυνος απρόσμενων γεγονότων) είναι ο εμπορικός πόλεμος.
Η τελευταία φορά που η μηναία έρευνα της αμερικανικής τράπεζας έδειξε τον εμπορικό πόλεμο ως τον μεγαλύτερο tail risk τον Ιανουάριο του 2017, ακριβώς πριν την ορκωμοσία του Donald Trump.
Περισσότερο από ένα χρόνο μετά, ο Trump υλοποιεί τις υποσχέσεις του για προστατευτισμό στο εμπόριο, επιβάλλοντας δασμούς.
Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δασμούς έως 60 δισ. δολ. στις κινεζικές εισαγωγές.
Αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν εμπορικό πόλεμο εάν άλλες χώρες προχωρήσουν σε αντίμετρα.
Αλλά αυτό, σύμφωνα με την BofA Merrill Lunch, δεν είναι το πιο ανησυχητικό πράγμα.
"Δυστυχώς," είπε σε σημείωμα την Τρίτη, οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη αντιδράσει στους φόβους τους.
Η έρευνα έδειξε ότι παραμένουν bullish στις παγκόσμιες, τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές και στοιχηματίζουν έναντι ομολόγων και αμυντικών μετοχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε περίπτωση πτώσης.
Όσον αφορά στο τι κάνει τους επενδυτές να παραμένουν bullish, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εστιάζουν στο ότι αναμένουν να επωφεληθούν από την αύξηση των κερδών και τα χαμηλά επιτόκια.
Ωστόσο, η τράπεζα προβλέπει υψηλότερη μεταβλητότητα, χαμηλότερες τιμές εταιρικών ομολόγων και υψηλές τιμές μετοχών.
Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται και πάλι.
Ωστόσο πάνω από το 90% των επενδυτών επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στις μετοχές.
Αυτό είναι ένα λάθος.
Η πραγματικότητα είναι ότι όλα όσα συμβαίνουν στις μετοχές από το 2008 είναι το άμεσο αποτέλεσμα από τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών που δημιούργησαν μια φούσκα στα ομόλογα αναφέρει σε ανάλυση της η εταιρία σύμβουλος επενδύσεων Phoenix Capital.
Επειδή το σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα βασίζεται στο χρέος (δηλαδή το δημόσιο χρέος και όχι ο χρυσός ή κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο είναι το θεμέλιο του χρηματοπιστωτικού συστήματος), όταν οι Κεντρικές Τράπεζες προχώρησαν στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, δημιούργησαν μια φούσκα σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των μετοχών).
Με απλά λόγια, είναι τα ομόλογα και όχι οι μετοχές, που απασχολούν τις Κεντρικές Τράπεζες.
Εάν οι μετοχές καταρρεύσουν, είναι μεγάλη υπόθεση για τους επενδυτές.
Εάν τα ομόλογα καταρρεύσουν, είναι μεγάλη υπόθεση για ολόκληρες χώρες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του.
Με αυτό το σκεπτικό, θεωρήστε ότι τα ομόλογα άρχισαν να καταρρέουν, με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου να αυξάνονται αισθητά πάνω από την πτωτική πορεία τους.
Αυτό είναι που προκάλεσε την κατάρρευση του Φεβρουαρίου του 2018.
Και μάλλον αυτό ήταν η αρχή τονίζει η Phoenix Capital.
Αντί να μειώνονται, οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται εκ νέου.
Πρόκειται για μια μεγάλη προειδοποίηση για την πορεία των μετοχών.
Με τις Κεντρικές Τράπεζες να έχουν αγοράσει ομολόγα αξίας 14 τρισ. δολαρίων, τώρα οι ίδιες Κεντρικές Τράπεζες αρχίζουν να χάνουν τον έλεγχο.
Με αποτέλεσμα να αρχίζει να... σκάει η φούσκα όλων των περιουσιακών στοιχείων.
Προς αποδόμηση του άρθρου 232 για τους δασμούς τείνει η κριτική της Goldman Sachs εκτιμώντας ότι τα μέτρα αυτά έχουν μικρή επίπτωση στο σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής.
Παράλληλα σημειώνει ότι οι τιμές των προϊόντων των αντίστοιχων βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου έχουν επιστρέψει στα αντίστοιχα επίπεδα πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις (άρθρο232) μετά από μια απότομη άνοδο και επίσης αντίστοιχη είναι και η πορεία των μετοχών.
Η Κίνα με την πολιτική περιορισμού της προσφοράς είναι ο βασικός παίκτης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς από τα μέσα του 2016 περιόρισε τις εξαγωγές της κατά 50%.
Τα περιθώρια κέρδους για τους παραγωγούς χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ είναι τα υψηλότερα εδώ και αρκετά χρόνια.
Όμως οι στόχοι του άρθρου 232 μικρή διαφορά κάνουν, καθώς οι στόχοι για αύξηση της αμερικανικής παραγωγής σε χάλυβα στα 10 εκατ τόνους και για αλουμίνιο στα 700 εκατ είναι πολύ μικροί, μόλις στο +0,6% και +1,1% αντίστοιχα, σε σχέση  με την παγκόσμια παραγωγή.
Και αυτό γιατί η συνολική παραγωγή χάλυβα είναι 1,6 δισ τόνοι και αλουμινίου 63 εκατ. τόνοι.
Η Κίνα από το 2016 σταμάτησε την παραγωγή 200 εκατ τόνων χάλυβα και 3 εκατ τόνων αλουμινίου.
Παράλληλα η κατεύθυνση της αύξησης των τιμών στην αμερικανική βιομηχανία δεν είναι σωστή.
Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ εισάγουν προιόντα χάλυβα με μέση τιμή 840 δολ/τόνο και εξάγουν με 1335 δολ/τόνο.
Αντίστοιχα στο αλουμίνιο τα νούμερα είναι 2490 δολ/τόνο για εισαγωγές και 4037 δολ/τόνο για τις εξαγωγές.
Αν λοιπόν η αμερικανική οικονομία εισάγει προιόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας κα εξάγει υψηλής τότε η τάση αυτή, δεν έχει κανένα λόγο να αντιστραφεί.
Παράλληλα η επανέναρξη λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων στις ΗΠΑ θα χρειαστεί χρόνο, δηλαδή θα μπορέσει να υλοποιηθεί το 2019 οπότε η αγορά θα έχει αρχίσει να προσαρμόζεται.
Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση της ζήτησης θα είναι 1% για αύξηση των τιμών κατά 10% στο αλουμίνιο και τον χάλυβα, συνολικά η ανελαστικότητα που χαρακτηρίζει αυτήν την αγορά θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών ανάλογες με τους δασμούς.
Αναφορικά με τα κράτη -παραγωγούς ο Καναδάς είναι η πηγή των μεγαλύτερων εισαγωγών σε χάλυβα, όπου τα εργοστάσιά του λειτουργούν με δυναμικότητα 61% και άρα θα ανέβει και θα ενισχύσει το μεριδιό του, που είναι στην παρούσα φάση στο 17% των εισαγωγών των ΗΠΑ.
Αντίστοιχα για την Ευρωπαική Ένωση είναι στο 14% με 73% δυναμικότητα, για την Ρωσία 8% με 77% δυναμικότητας, για την Τουρκία 6% με 70% και για την Ιαπωνία 5% με 80%.
Οι υπόλοιπες χώρες, Βραζιλία 14% με 59%, Κορέα που επίσης ζητά εξαίρεση από τους δασμούς 10% με 80%, Μεξικό 9% με 75%.
Στο αλουμίνιο ο Καναδάς έχει ήδη το 42% των αμερικανικών εισαγωγών, όμως τα εργοστάσια είναι στο 92%.
Ακολουθεί η Ρωσία με 11% και τρέχουσα δυμανικότητα στο 92%.
Τα ΗΑΕ στο 9% με δυναμικότητα στο 100%, η Κίνα με 9% και 73%, το Μπαχρέιν με 4% και 91%, η Ινδία με 2% και 89%, η Αυστραλία με 1% και 87% και η Βραζιλία με 1% και 57%.
Σε γενικές γραμμές η Goldman εκτιμά ότι η αμερικάνική παραγωγή στον χάλυβα και το αλουμίνιο είναι σε άνοδο, κυρίως λόγο της πειθαρχημένης προσφοράς την Κίνα, που δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον για τα commodities.
Kαι άλλες χώρες θα ζητήσουν εξαίρεση από τους δασμούς με αποτέλεσμα οι τιμές να αποκλιμακωθούν προσωρινά τουλάχιστον στις ΗΠΑ τόσο στον χάλυβα όσο και στο αλουμίνιο (Midwest Premium).
Oι μεγάλοι καταναλωτές στις ΗΠΑ θα πάρουν μέτρα αντιστάθμισης έναντι των διακυμάνσεων των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης