Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cambridge Analytica: Αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής για «στήριξη» της προεκλογικής εκστρατείας Trump

tags :
Cambridge Analytica: Αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής για «στήριξη» της προεκλογικής εκστρατείας Trump
Ο πρώην CEO της Cambridge Analytica να δήλωσε ότι η εταιρεία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία Trump
Ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Cambridge Analytica, που κατηγορείται ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε παράνομα τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, φέρεται να ισχυρίζεται, σε ένα βίντεο που τραβήχθηκε κρυφά, ότι η εταιρεία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του D. Trump για τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 "παγίδευσε" τον A. Nix και τον ηχογράφησε να δηλώνει ότι είχε συναντηθεί "πολλές φορές" με τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ότι η εταιρεία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας.
"Κάναμε όλη την έρευνα.
Καταγράψαμε όλα τα δεδομένα.
Κάναμε όλες τις αναλύσεις.
Κάναμε όλες τις στοχεύσεις.
Τρέξαμε όλη την ψηφιακή εκστρατεία και η βάση δεδομένων μας ενημέρωνε τη στρατηγική τους" φέρεται να είπε ο Nix σε έναν "μυστικό" δημοσιογράφο που τον συνάντησε σε ένα ξενοδοχείο του Λονδίνου.
Νωρίτερα σήμερα (20/3) ο Nix καθαιρέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Cambridge Analytica, λίγες ώρες πριν προβληθεί το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ του καναλιού για την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης