Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Paul Craig Roberts: Πυριτιδαποθήκη η Συρία - Μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη

Paul Craig Roberts: Πυριτιδαποθήκη η Συρία - Μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη
Οι ΗΠΑ «στήνουν» το κατάλληλο σκηνικό στη Συρία, με ταυτόχρονη βοήθεια από τη Βρετανία, για ένα πόλεμο μέχρις εσχάτων με τη Ρωσία
Το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου αναλύει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Paul Craig Roberts Institute for Peace and Prosperity, ο Paul Craig Roberts.
Αφορμή η «συγκέντρωση» Αμερικανών, Ρώσων, Βρετανών και φυσικά Τούρκων στην πολύπαθη Συρία και η στήριξη από καθέναν εξ αυτών διαφορετικών «παρατάξεων» στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.
«Έχει άραγε η Washington και οι Βρετανοί φίλοι της πρόθεση να ελέγξει εάν η Ρωσία έχει διάθεση για έναν νέο πόλεμο;
Προφανώς ναι, καθώς δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με διαφορετικό τρόπο τις δηλώσεις του Sergey Rudskoy, επικεφαλής του Operational Directorate του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Όπως αναφέρει «έχουμε στη διάθεσή μας αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί έχουν εκπαιδευτεί στρατιωτικές ομάδες κοντά στην πόλη του At-Tanf, για να οργανώσουν προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων στη νότια Συρία.
 Προετοιμάζουν μια σειρά από εκρήξεις χημικών.
Αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί για να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Τα συστατικά που παράγουν χημικά πυρομαχικά έχουν ήδη παραδοθεί στη νότια ουδέτερη ζώνη με το πρόσχημα των ανθρωπιστικών συνοδειών αρκετών ΜΚΟ.
Οι προβοκάτσιες θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την έναρξη επιθέσεων στη στρατιωτική και κυβερνητική υποδομή της Συρίας ».
Μην περιμένετε να ακούσετε τίποτα από τα παραπάνω από τα «κλασσικά» ΜΜΕ.
Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά απέτυχε να «τελειώσει τη δουλειά» στη Συρία και ταυτόχρονα άφησε τις ΗΠΑ να επεκτείνουν την παρουσία τους.
Ταυτόχρονα άφησε τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν μισθοφόρους, να γεμίσουν την περιοχή με χημικά όπλα και ως εκ τούτου να επιτεθούν όταν το αποφασίσουν στις συριακές δυνάμεις.
Το ερώτημα που μας απασχολεί είναι: Εάν οι πληροφορίες που αναφέρει ο στρατηγός Rudskoy είναι σωστές, τι θα κάνει η Ρωσία;
Θα χρησιμοποιήσει η Ρωσία την πυραυλική άμυνα και την υπεροχή της από αέρος για να καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους και τα αεροσκάφη ή θα δεχτεί η Ρωσία την επίθεση και θα καταγγείλει και πάλι την παράνομη δράση της Washington και απλά θα διαμαρτυρηθεί στον ΟΗΕ;
Εάν η Ρωσία δεχθεί την επίθεση, οι ΗΠΑ θα πιέσουν ακόμη πιο σκληρά.
Αργά ή γρήγορα η Ρωσία δεν θα μπορέσει να δεχθεί άλλη πίεση και ο πόλεμος θα ξεσπάσει.
Εάν ξεσπάσει πόλεμος, θα είναι ένας περιορισμένος συμβατικός πόλεμος ή θα χρησιμοποιήσει η Washington τη δικαιολογία για την έναρξη μίας επίθεσης με διηπειρωτικούς πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs) κατά της Ρωσίας; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να σαφώς να τα εξετάσει η ρωσική ηγεσία.
 Η Ρωσία αντιμετωπίζει τον σοβαρό κίνδυνο ότι η Πέμπτη Φάλαγγα της Washington στα δικά της εδάφη, δηλαδή οι Ρώσοι  στην πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία που πιστεύουν ότι η Ρωσία πρέπει να ενσωματωθεί με κάθε τρόπο στον δυτικό κόσμο, να ασκήσουν τέτοιες πιέσεις ώστε η κυβέρνηση της χώρας να «παγώσει» και να βρεθεί έκθετη στην πρώτη πυρηνική επίθεση.
Μέχρι στιγμής η Ρωσία συνεχίζει να αυτοκαταστρέφεται, παίζοντας σύμφωνα με τους κανόνες της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου παρά το προφανές γεγονός ότι η Washington δεν δείχνει τον ίδιο σεβασμό.
Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία, μια χώρα που δεν έχει στρατιωτική ή πολιτική σημασία, έδειξε πλήρη περιφρόνηση για τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, Vladimir Putin.
Με άλλα λόγια, η προσβολή στη Ρωσία προήλθε από την δεδομένη υποτελή στάση της πρώην αυτοκρατορίας στην Washington.
Για εικαζόμενη δηλητηρίαση από υποτιθέμενο ρωσικό αέριο που παραλύει τα νεύρα-, την ίδια την ύπαρξη του οποίου αμφισβητούνται εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου-, ενός «μικρού» πρώην κατασκόπου και της κόρης του, κατηγορήθηκε, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία η Ρωσία, από την πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, παραβίασε όλους τους όρους και τις συμφωνίες τις οποίες είχε με τη Ρωσία και μάλιστα εντός 24 ωρών, «απαντώντας» σε μία κατηγορία που δεν έχει κανένα στοιχείο για να τη δέσει.
Οι νόμοι και οι συμφωνίες απαιτούν από την καταγγέλλουσα χώρα να μοιραστεί τα αποδεικτικά στοιχεία με την κατηγορούμενη χώρα, η οποία διαθέτει 10 ημέρες για να αξιολογήσει τα αποδεικτικά στοιχεία και να απαντήσει.
Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη συμφωνία στην οποία είναι εταίρος.
Επιπλέον, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johsnon κατηγορεί προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας Putin να διατάξει την απόπειρα δολοφονίας του «μικρού» κατασκόπου.
Δεν είναι ικανοποιημένη από την πρωτοφανή προσβολή της Ρωσίας και του προέδρου της, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας διέταξε τους Ρώσους διπλωμάτες να «σηκωθούν και να φύγουν».
«Η ρητορική ενός «αγενούς σκύλου»  που έδειξε ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας καθιστά απόλυτα φανερή την ανικανότητά του.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν όχι μόνο την ακυρότητα όλων των κατηγοριών για τη Ρωσία που ακούγαμε από το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια, αλλά και ότι οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν θεωρούνται καν άνθρωποι.
«Η«Μεγάλη »Βρετανία έχει μετατραπεί από καιρό σε μια ζωντανή φωλιά για τους εξόριστους από όλο τον κόσμο, αλλά και σε έναν κόμβο για όλα τα είδη ψεύτικων πρακτορείων ειδήσεων: από το βρετανικό« Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο δημιουργημένο από έναν ψευδο-συριακό «Λευκό κράνη» της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Όσον αφορά τις άγριες λέξεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας σχετικά με τη Ρωσία, φαίνεται ότι, ελλείψει των πραγματικών προσόντων, η αγένεια είναι το μόνο όπλο που παραμένει στο οπλοστάσιο του στρατού της Αυτής Μεγαλειότητας.
Ίσως οι Ρώσοι θα αποφασίσουν ότι είναι καιρός να δείξουν τις ανώτερες στρατιωτικές ικανότητές τους και θα αφαιρέσουν όχι μόνο τους αμερικανικούς πυραύλους και τα αεροπλάνα, αλλά και τους στόλους από τους οποίους ξεκίνησε η επίθεση, τοποθετώντας ταυτόχρονα τις πυρηνικές τους δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο.
Τι θα έκανε τότε η Washington;
Μπορεί μια κυβέρνηση που αποτελείται από εκβιαστές να πει στη βουλή να έρθει σε μια λογική απόφαση ή θα ήταν τόσο αλαζόνες ώστε να θεωρούν τους εαυτούς τους «εξαιρετικές» και «απαραίτητες» προσωπικότητες, ικανές να καταδικάσουν σε θάνατο όλη την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των ζώων, των πτηνών και όλων των πλασμάτων που δεν έχουν ιδέα των δολοφονικών τρελών που κυβερνούν τον δυτικό κόσμο;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή στη γη παρά από αυτή που αντιπροσωπεύει η Washington.
Ο στόχος των ΗΠΑ να καταστρέψουν τη ζωή στη γη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Αν αποτύχουμε, όλοι μας πεθαίνουμε, ο καθένας μας και όλα τα πλάσματα.
Παρά την στρατιωτική ανωτερότητα της Ρωσίας, η ανθρωπότητα της ρωσικής κυβέρνησης τη θέτει σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ανθρωπότητα στην Washington», τονίζει ο Paul Craig.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης