Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο κορυφαίος τραπεζίτης που ετοιμάζεται να απομακρύνει η κυβέρνηση…

Ο κορυφαίος τραπεζίτης που ετοιμάζεται να απομακρύνει η κυβέρνηση…
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο... μπαμ
Ο κύβος ερρίφθη.
Και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο … μπαμ και να απομακρύνει από τη θέση του κορυφαίο τραπεζίτη.
Δεν πρόκειται για τραπεζίτη που έχει απασχολήσει με οποιοδήποτε θέμα τη δημοσιότητα υπό την έννοια των δικαστικών περιπετειών για τα πεπραγμένα του παρελθόντος.
Μάλιστα η θητεία του μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη καθώς η πορεία της τράπεζας είναι τουλάχιστον ικανοποιητική.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δρομολογηθεί το σχέδιο ώστε ο κορυφαίος τραπεζίτης να απομακρυνθεί από τη θέση του στην επόμενη Γενική Συνέλευση της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνώντες ουδέποτε είδαν με καλό μάτι το συγκεκριμένο τραπεζίτη και στο παρελθόν αναζήτησαν τρόπους για να τον απομακρύνουν χωρίς ωστόσο να έχουν φέρει πειστική αντιπρόταση που θα τύγχανε της έγκρισης του SSM.
Φαίνεται όμως ότι τώρα το στέλεχος που έχει τις τεχνικές προδιαγραφές έχει βρεθεί.
Μάλιστα πρόκειται για άτομο που επιχείρησαν κατά το παρελθόν να τον τοποθετήσουν στο ΔΣ της τράπεζας ώστε σε σύντομο διάστημα να υποσκάψει και αντικαταστήσει τον υπό απομάκρυνση τραπεζίτη.
Τότε η κίνησή τους για τοποθέτηση στο ΔΣ δεν πέτυχε καθώς ο κορυφαίος τραπεζίτης αντέδρασε σθεναρά και η αντίδρασή του είχε αποτέλεσμα μπροστά στον κίνδυνο να μείνει ακέφαλη η τράπεζα.
Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να απαξιώσει τον κορυφαίο τραπεζίτη προβάλλοντας ως αποκλειστικά δική του ευθύνη τη μη υλοποίηση κινήσεων που είχαν προγραμματιστεί παρά το γεγονός ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση είναι αποκλειστική η ευθύνη της κυβέρνησης για την αποτυχία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης