Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μεγάλη επένδυση με κοινωνικό όφελος η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Υγεία

Τσίπρας: Μεγάλη επένδυση με κοινωνικό όφελος η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Υγεία
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Υγεία
Την θέση ότι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκτός από πράξη κοινωνικής ευθύνης είναι και μια μεγάλη επένδυση με ανταμοιβή το κοινωνικό όφελος διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας.
Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο  για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες και τόνισε πως με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας που αφορά δωρεές του ιδρύματος στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο του 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις, ύστερα από συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 21 Μαρτίου 08:05)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης