Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής - Στο +0,16% και τα 67,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής - Στο +0,16% και τα 67,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,63 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο πετρέλαιο, με τον μαύρο χρυσό να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% στα 63,63 δολ. ανά βαρέλι.
Η επίσκεψη του σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammed bin Salman στην Ουάσιγκτον χθες (20/3) ενίσχυσε τα σενάρια για αύξηση των πιέσεων από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ προς το Ιράν.
Μετά τη νέα κριτική που άσκησε η Ουάσιγκτον προς την Τεχεράνη σε ότι αφορά την πυρηνική συμφωνία του 2015, η κυβέρνηση εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων προς το Ιράν, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την παροχή πετρελαίου της χώρας.
Σύμφωνα με την FGE, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν ξανά κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, αυτό θα οδηγήσει σε πτώση των εξαγωγών της χώρας μέχρι και κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, σημαντική ώθηση παρείχαν και τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης