Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς
Αναμένουμε να δούμε τι κατηγορίες θα τους αποδώσει η Τουρκική Δικαιοσύνη είπε ο κ.Αμανατίδης
Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αναμένει το κατηγορητήριο της τουρκικής Δικαιοσύνης προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα της.
«Είμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του εισαγγελέα και αναμένουμε να δούμε τις κατηγορίες που θα τους αποδοθούν.
Η κυβέρνηση έχει ενιαία στάση και κάνει όλες τις δέουσες κινήσεις ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αμανατίδης.
Όπως είπε, δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αναφέροντας πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.
Όσον αφορά την επιθετικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία, ο κ.Αμανατίδης υποστήριξε πως η Τουρκία δεν έχει σταθερές συμμαχίες και για αυτό αναγκάζεται να δημιουργεί γεγονότα.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναβαθμίζει την χώρα μας στα μάτια των συμμάχων μας» είπε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε και για την αυριανή επίσκεψη του κ.Κοτζιά στα Σκόπια στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζοντας την σημαντική.
Όπως είπε, η ελληνική πλευρά επεξεργάζεται την πρόταση που έστειλαν τα Σκόπια και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
«Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να λυθούν τα ζητήματα» υπογράμμισε ο κ.Αμανατίδης, τονίζοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη Βουλή και «όντας εθνικά χρήσιμη θα υιοθετηθεί από όλους στη Βουλή και την ελληνική κοινή γνώμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης