Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζήτηση κατεύθυνσης στις ασιατικές αγορές - Στο -0,02% και τις 2.484,97 μονάδες ο δείκτης ΚΟPSI στη Ν. Κορέα

tags :
Αναζήτηση κατεύθυνσης στις ασιατικές αγορές - Στο -0,02% και τις 2.484,97 μονάδες ο δείκτης ΚΟPSI στη Ν. Κορέα
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα Τετάρτη (21/3) οι αγορές στην Ασία, ενόψει της απόφασης της Federal Reserve κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,02% στις 2.484,97 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας στη χώρα.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,23% στις 5.950,30 μονάδες, με τις ενεργειακές μετοχές να δέχονται ώθηση από την άνοδο που καταγράφει το πετρέλαιο, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,26% και τις 11.011,07 μονάδες.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα υποχώρησε κατά -0,29% στις 3.280,95 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,43% στις 31.414 μονάδες, με την μετοχή της Tencent Holdings να υποχωρεί κατά -0,86%.
Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά +0,25%, ωστόσο οι επενδυτές θα αναζητήσουν πληροφορίες αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τη διάρκεια του έτους.
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο πετρέλαιο, με τον μαύρο χρυσό να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,14% στα 63,63 δολ. ανά βαρέλι.
Η επίσκεψη του σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammed bin Salman στην Ουάσιγκτον χθες (20/3) ενίσχυσε τα σενάρια για αύξηση των πιέσεων από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ προς το Ιράν.
Μετά τη νέα κριτική που άσκησε η Ουάσιγκτον προς την Τεχεράνη σε ότι αφορά την πυρηνική συμφωνία του 2015, η κυβέρνηση εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων προς το Ιράν, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την παροχή πετρελαίου της χώρας.
Σύμφωνα με την FGE, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν ξανά κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, αυτό θα οδηγήσει σε πτώση των εξαγωγών της χώρας μέχρι και κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Ανοδικά κινείται και ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο εβδομάδων στα οποία βρέθηκε χθες Τρίτη (20/3), ενόψει της απόφασης από την πλευρά της Federal Reserve, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.315,38 δολ. ανά ουγγιά, αποκτώντας απόσταση από τα 1.306,8 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,16% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,37 γεν, γεγονός που παρέχει στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης