Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε ηθελημένα να υπονομεύσει τις διμερείς σχέσεις

Lavrov: Η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε ηθελημένα να υπονομεύσει τις διμερείς σχέσεις
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, απείλησε τη Βρετανία με αντίποινα σε ενδεχόμενες νέες αντιρωσικές πρωτοβουλίες 
Για ηθελημένη υπονόμευση των ρωσοβρετανικών σχέσεων έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, αναφερόμενος στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Sergei Skripal.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε ηθελημένα να υπονομεύσει τις ρωσοβρετανικές σχέσεις», τόνισε ο Lavrov από το Τόκιο έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Κόνο.
«Αν αυτή η τάση συνεχιστεί υπό τη μορφή νέων αντιρωσικών πρωτοβουλιών, φυσικά κανείς δεν έχει εγκαταλείψει την αρχή της ανταπόδοσης».
Ο Ρώσος υπουργός κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να αντιδράσει «με ηρεμία» στην υπόθεση του Skripal ο οποίος βρέθηκε μαζί με την κόρη του αναίσθητος σε παγκάκι της πόλης Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου.
«Εκφράσαμε την ελπίδα οι Ιάπωνες φίλοι μας με τις επαφές που έχουν με τη Βρετανία να προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν δύο σημεία», συνέχισε ο Lavrov.
«Πρώτον: πού βρίσκονται ο Skripal και η κόρη του; Δεύτερον: γιατί οι αξιωματούχοι της Σκότλαντ Γιάρντ δήλωσαν ότι η έρευνα θα διαρκέσει μήνες και την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την ετυμηγορία της, χωρίς να αναμένει την απόφαση δικαστηρίου;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης