Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, εν αναμονή της Fed - Στο 2,89% το 10ετές

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, εν αναμονή της Fed - Στο 2,89% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed), η οποία αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια στο εύρος 1,5% - 1,75%.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων κατά τη σημερινή συνεδρίαση διαμορφώνονται στο 94,4%.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed και θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
H Fed έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, ωστόσο τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση των ΗΠΑ θα μπορούσε να «αναγκάσει» την κεντρική τράπεζα σε μια πιο «επιθετική» σύσφιξη.
Αυτή η συνεδρίαση της Fed έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την πρώτη που διεξάγεται υπό την προεδρία του Jerome Powell, που αντικατέστησε τη Janet Yellen τον Φεβρουάριο.
Έτσι, περί τις 14:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται κατά 2,1 μονάδες βάσης, στο 2,897%.
Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 1,3 μ.β., στο 2,349%, ενώ του 30ετούς κινείται κατά 1,7 μ.β. υψηλότερα, στο 3,127%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης