Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης στις ΑΕΝ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από το SQLearn

tags :
Σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης στις ΑΕΝ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από το SQLearn
Σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης στις ΑΕΝ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων
Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, παρουσιάστηκε στις 15/3/18 και στις 16/3/18 αντίστοιχα, το σύστημα εξ αποστάσεως αυτό-εκπαίδευσης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρεία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://aen.sqlearn.com στις δύο ΑΕΝ αποτέλεσε τη συνέχεια από μία σειρά παρουσιάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, και συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Χίου στις 25/1/18, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου στις 14/2/18 και στην ΑΕΝ Κύμης στις 27/2/18, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ακαδημίες.
Παρόντες στις δύο παρουσιάσεις της πλατφόρμας ήταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, οι Διοικητές, οι Διευθυντές σπουδών και οι σπουδαστές των ΑΕΝ.
Ο κ. Μπέλλας τόνισε τη σημασία του εν λόγω συστήματος για τη συνεχή επιμόρφωση των νέων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και ότι αυτό αποτελεί  ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενισχύσει τη διαδικασία της μάθησης.
Μέσω της πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν με τη χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως 3D animation, ενώ είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι όλο το σύστημα είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS), ενώ το πρωτογενές υλικό παρέχει η Theta Marine Consulting.
Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία της αυτο-εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills).
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλύπτοντας τόσο διεθνείς όσο και εθνικές απαιτήσεις που αφορούν στη σημαία, στην ασφάλεια κ.λπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης