Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η αξιολόγηση της Κίνας – Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «Α+» η αξιολόγηση της Κίνας – Σταθερό το outlook
Επιβεβαιώνονται οι αξιολογήσεις της Κίνας από τη Fitch
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «Α+» και «F1+» (σε ξένο νόμισμα) για τη μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -αντίστοιχα- της Κίνας προχώρησε η Fitch Ratings, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει πως οι αξιολογήσεις της Κίνας υποστηρίζονται από τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη, τον χαμηλό πληθωρισμό, την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τη βραδύτερη πιστωτική επέκταση, που συμβάλλουν στον μετριασμό των δημοσιονομικών ανισορροπιών, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τους βραχυπρόθεσμους στόχους για την ανάπτυξη.
Όπως αναφέρεται, ως εκ τούτου, αν και οι δείκτες μακροοικονομικής μόχλευσης συνεχίζουν να ενισχύονται, πλέον αυξάνονται με τον πιο βραδύ ρυθμό από το 2009.
Η μεγέθυνση του κινεζικού ΑΕΠ, του δεύτερου μεγαλύτερου στον κόσμο μετά τις Η.Π.Α., επιταχύνθηκε στο 6,9% -από 6,7%- το προηγούμενο έτος, με τη Fitch να προβλέπει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 6,5% το 2018 και 6,1% το 2019.
Παράλληλα, η Κίνα παραμένει ένας καθαρός εξωτερικός πιστωτής, με πλεόνασμα δανεισμού ύψους 27,5% του ΑΕΠ.
Η Fitch εκτιμά ότι το ακαθάριστο δημόσιο χρέος ανερχόταν 47,5% του ΑΕΠ στο τέλος του 2017, επίδοση σύμφωνη με το μέσο όρο της κλίμακας «Α».
Σε ό,τι αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το ποσό παραμένει χαμηλό, ήτοι 8.518 δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης