Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά μιας εβδομάδας ο χρυσός - Κέρδη 0,7%, στα 1.321,50 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλά μιας εβδομάδας ο χρυσός - Κέρδη 0,7%, στα 1.321,50 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,7% έκλεισε ο χρυσός, ανερχόμενος σε υψηλά μιας εβδομάδας
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (21/3/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλά μιας εβδομάδας, εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς βρήκε στήριξη στο αποδυναμωμένο δολάριο.
Οι επενδυτές ανέμεναν ευρέως ότι η Fed θα αύξανε τα επιτόκια στο εύρος 1,5% - 1,75%.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed και θα προσπαθήσουν, παράλληλα, να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
H Fed έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, ωστόσο τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση των ΗΠΑ θα μπορούσε να «αναγκάσει» την κεντρική τράπεζα σε μια πιο «επιθετική» σύσφιξη.
Σημειώνεται ότι συνήθως οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ πιέζουν χαμηλότερα τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το καθιστούν λιγότερο ελκυστικό προς τους επενδυτές, ωστόσο η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη αύξηση.
Παράλληλα, οι ανησυχίες της αγοράς για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εξακολουθούν να προσφέρουν ένα «στρώμα ασφαλείας» για τον χρυσό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναμένεται ευρέως ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει δασμούς έως και 60 δισ. δολ. στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με κέρδη 0,7% ή 9,60 δολ., στα 1.321,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,231 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 106,4 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης