Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Phillip Morris International σχεδιάζει τη νέα εποχή έχοντας ως στήριγμα την Παπαστράτος

H Phillip Morris International σχεδιάζει τη νέα εποχή έχοντας ως στήριγμα την Παπαστράτος
Ο CEO PMI Ανδρέας Καλαντζόπουλος εκτιμά ότι IQOS θα κατέχει μερίδιο στην παγκόσμια αγορά έως το 40% το 2025
Η «Παπαστράτος» και θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Phillip Morris International χάρη στον CEO κ. Ανδρέα Καλαντζόπουλο, εντάχθηκε στη νέα εποχή και ανέλαβε την παραγωγή του IQOS.
Για τον σκοπό αυτό έγιναν  επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Η «Παπαστράτος» ατενίζει το μέλλον καθώς συμμετέχει στη νέα εποχή χωρίς τσιγάρο.  
Ο CEO  κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος άφησε για λίγο τα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης και βρέθηκε χθες (21/3) στα εγκαίνια της σύγχρονης μονάδας στον Ασπρόπυργο που θα παράγεται το IQOS.
Ο κ. Καλαντζόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης είπε ότι η στρατηγική απόφαση του διεθνούς ομίλου να πραγματοποιήσει την επένδυση του νέου  εργοστασίου ράβδων IQOS στην Ελλάδα και από την «Παπαστράτος» έγινε χάρη της ελληνικής ομάδας  διοίκησης που κέρδισε τον ανταγωνισμό και ανέλαβε την παραγωγή των ράβδων.  
Ο κ. Καλαντζόπουλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του νέου καινοτόμου προϊόντος καπνού IQOS, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις έφθασαν τα  4,5 δισ. ευρώ  για την Έρευνα και Ανάπτυξη.  
Ο στόχος του πολυεθνικού ομίλου είναι έως το 2025 το IQOS να  φθάσει στο 30% με 40% στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τον ίδιο στην Ιαπωνία το μερίδιο αγοράς σημειώνει υψηλούς ρυθμούς  ανάπτυξης.
Στην Ελλάδα το IQOS κατέχει μερίδιο αγοράς  υψηλότερο του 3%.
Ο κ. Καλαντζόπουλος επισήμανε επίσης πως οι παραγωγικές επενδύσεις για την παραγωγή ράβδων καπνού, απαιτούν διπλάσιο χώρο, μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και εργαζόμενους έναντι των συμβατικών μονάδων παραγωγής τσιγάρων, δίνοντας την τάξη μεγέθους των επενδύσεων του ομίλου στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια.
Το νέο προϊόν IQOS  υπόκειται σε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο ακόμη αντιμετωπίζεται ως τσιγάρο και γίνονται  διεργασίες έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Η «Παπαστράτος» στη νέα εποχή

Η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ της «Παπαστράτος» ένα χρόνο μετά την πρώτη εξαγγελία, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με την εταιρία να παράγει πλέον αποκλειστικά και μόνο ράβδους καπνού.
Πρόκειται για τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS.
Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων κτηρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τις 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.
Η νέα επένδυση αυξάνει κατά 50% το προσωπικό της «Παπαστράτος», καθώς στους 800 εργαζόμενους της εταιρίας προστίθενται 400 ακόμη, εκ των οποίων οι 200 έχουν προσληφθεί, και ακόμη 200 αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της έως το τέλος του 2018.  
Η Παπαστράτος εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και κατέχει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς, ενώ η συνεισφορά της στα κρατικά ταμεία κυμαίνεται στο 1 δισ. ευρώ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ) ετησίως, ποσόν που αντιστοιχεί περίπου στο 2% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τον κ.Χαρπαντίδη, Διευθύνων Σύμβουλο της «Παπαστράτος» και το 2018, οπότε ουσιαστικά αρχίζει η εξαγωγή των καπνικών ράβδων από τον Ασπρόπυργο στις περίπου 35 αγορές.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης