Διεθνή

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το πετρέλαιο μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το πετρέλαιο μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων
Στα 69,39 δολ. το Brent και στα 65,17 το αμερικανικό αργό
Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς υπήρξε αναπάντεχη υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού.
Αποτέλεσμα το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) να ενισχυθεί κατά 1,63 δολάρια ή 2,6% και να φθάσει στα 65,17 δολάρια δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων.



Ανοδικές τάσεις και για το Brent με κέρδη 1,97 δολάρια ή 2,9% και διαμόρφωση στα 69,39 δολάρια.



Σημαντική συμβολή στην άνοδο των τιμών έδωσε και η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πτώση στα αμερικανικά αποθέματα

Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς μειώθηκαν οι εισαγωγές, ενώ υποχώρησαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/3/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Μαρτίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια μείωση των αποθεμάτων κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 594.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενίσχυσαν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης