Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zuckerberg: Δεν αξίζουμε την εμπιστοσύνη σας εάν δεν μπορούμε να σας προστατεύσουμε!

Zuckerberg: Δεν αξίζουμε την εμπιστοσύνη σας εάν δεν μπορούμε να σας προστατεύσουμε!
Ηχηρό Mea Culpa από τον ιδρυτή του Facebook
Αν και άργησε ελαφρώς να «απολογηθεί» για το σκάνδαλο με την εταιρεία Cambridge Analytica και την υποκλοπή των στοιχείων 50 εκατ. χρηστών στις ΗΠΑ, ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, μάλλον θα «κλείσει πολλά στόματα» με την ανακοίνωση… ανάληψης της ευθύνης για το όλο θέμα.
Σπάζοντας τη σιωπή του ο Zuckerberg στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε τα στοιχεία σας, εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε τότε δεν μας αξίζει να σας υπηρετούμε».
Ο Zuckerberg τόνισε ότι το Facebook θα ενημερώσει τους χρήστες για όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν υποκλαπεί από την Cambridge Analytica και επίσης:

- Θα υπάρξει έρευνα σε όλες τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών και θα ζητήσει έρευνα για κάθε εφαρμογή που έχει «ύποπτη δραστηριότητα»,
- Θα περιορίσει το εύρος πρόσβασης των δημιουργών των εφαρμογών στα στοιχεία των χρηστών και θα φροντίσει να περιορίσει οποιαδήποτε περαιτέρω παραβίαση,
- Θα δημιουργηθεί ένα νέο «εργαλείο» (tool) μέσω του οποίου οι χρήστες θα γνωρίζουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους και θα τους επιτρέπει να τις αποκλείσουν.

Η δήλωση του Zuckeberg καταφθάνει αφού έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις ακόμη και από υπαλλήλους του Facebook, προκειμένου να μιλήσει δημοσίως και φυσικά να υπερασπιστεί την εταιρεία και την αξιοπιστία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης