Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης, στρέφεται στην αιολική ενέργεια

tags :
Ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης, στρέφεται στην αιολική ενέργεια
«Στροφή» στην αιολική ενέργεια για την Polska Grupa Energetyczna
Μετά από δεκαετίες χρήσης και προώθησης του άνθρακα με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στην Πολωνία, η PGE (Polska Grupa Energetyczna), πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή «στροφή» στην αιολική ενέργεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η PGE αποτελεί αυτή τη στιγμή τον τέταρτο μεγαλύτερο ρυπαντή στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά στα καυσαέρια του θερμοκηπίου.
Ο πολωνικός κολοσσός σχεδιάζει να επενδύσει σε αιολικό πάρκο στη Βαλτική Θάλασσα, με σκοπό την άντληση 2,5 gigawatts μέχρι το 2030, ενώ, ταυτόχρονα, εργάζεται για την επιτάχυνση των επενδύσεων σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη Monika Morawiecka, διευθυντή στρατηγικής της εταιρείας.
Οι κινήσεις αντικατοπτρίζουν την πτώση του κόστους των ανεμογεννητριών και το αυξανόμενο κόστος των αδειών εκπομπών.
Με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασισμένη να περιορίσει τα ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν το περιβάλλον, ακόμη και οι πιο ρυπογόνες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αρχίζουν να εξετάζουν το πως θα «καθαρίσουν» τις βιομηχανίες τους.
«Οι φθηνότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια θετική εξέλιξη, ενώ οι αυξανόμενες τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα απομακρύνουν από εμάς τα κεφάλαια.
Η επενδυτική επιλογή είναι απλή για εμάς: κατευθυνόμαστε προς το φθηνότερο σενάριο», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε σημερινές (21 Μαρτίου 2018) της δηλώσεις.
Η δεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδιο για μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα, του ορυκτού που παράγει πάνω από το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και στηρίζει τις θέσεις εργασίας στη μεταλλευτική βιομηχανία, κυρίως στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης