Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Αρχή της κατάρρευσης για τις τεχνολογικές μετοχές παγκοσμίως, η κρίση στο Facebook

tags :
Nomura: Αρχή της κατάρρευσης για τις τεχνολογικές μετοχές παγκοσμίως, η κρίση στο Facebook
Κατάρρευση στις τεχνολογικές μετοχές παγκοσμίως, αναμένει η Nomura
Η σημαντική πτώση (9%, με βάση το κλείσιμο στις 21 Μαρτίου 2018) στη χρηματιστηριακή αξία του Facebook τις τελευταίες τρεις ημέρες, αποτελεί μόνο ένα δείγμα για το τι θα ακολουθήσει για τις τεχνολογικές μετοχές παγκοσμίως, εκτιμούν σε σημείωμά τους οι οικονομολόγοι της Nomura.
Ειδικότερα, η ιαπωνική τράπεζα επικαλείται τέσσερις δυνάμεις που θα προκαλέσουν την έκρηξη στην τεχνολογική «φούσκα», «την οποία οι περισσότεροι αγνοούν».
Το πρώτο σημάδι είναι η ευρεία συζήτηση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, τα «big data», το «Blockchain» και λοιπές πολύ προηγμένες τεχνολογίες.
«Το ίδιο συνέβαινε πριν από την κατάρρευση των τεχνολογιών μετοχών, σε προηγούμενες κρίσεις», επισημαίνεται.
Δεύτερον, ο Πρόεδρος Donald Trump είναι λιγότερο φιλικός προς τη Silicon Valley από τον προκάτοχό του, κ. Barack Obama, καθώς επικεντρώνεται επίσης περισσότερο στον κατασκευαστικό κλάδο, εν μέρει λόγω των ανισοτήτων εισοδήματος που δημιουργούνται από την ανάπτυξη μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.
«Η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης κινείται πίσω προς τις βιομηχανίες εμπράγματων περιουσιακών στοιχείων, μακριά από τους κλάδους άυλων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι εταιρείες δεδομένων/πλατφόρμας».
Τρίτο παράγοντα αποτελεί η ολοένα αυξανόμενη αμφισβήτηση του κοινού προς τις τεχνολογικές εταιρείες και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όπως γίνεται, για παράδειγμα, αυτήν την περίοδο με το hashtag #DeleteFacebook, απόρροια του σκανδάλου με την εταιρεία Cambridge Analytica.
«Για τα άτομα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποστροφή .
Για τις κυβερνήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ρύθμιση σχετικά με το πώς και πού μπορούν να λειτουργούν οι εταιρείες δεδομένων/πλατφόρμας», σημειώνει η ιαπωνική τράπεζα.
Κλείνοντας, ο τέταρτος παράγοντας για τη «bearish» πρόβλεψη αφορά το ότι οι μεγάλες κυβερνήσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της περιφερειοποίησης των προτύπων συλλογής και διανομής δεδομένων, αντί να τα «παγκοσμιοποιούν».
Η Κίνα διατηρεί αυστηρό έλεγχο των δεδομένων της, ενώ η ΕΕ πιέζει ολοένα και περισσότερο για τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Διαβάστε: Zuckerberg: Δεν αξίζουμε την εμπιστοσύνη σας εάν δεν μπορούμε να σας προστατεύσουμε!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης