Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός ΥΠΕΞ: Putin και Μουντιάλ το 2018, όπως λέμε… Χίτλερ και Ολυμπιακοί Αγώνες το 1936

tags :
Βρετανός ΥΠΕΞ: Putin και Μουντιάλ το 2018, όπως λέμε… Χίτλερ και Ολυμπιακοί Αγώνες το 1936
Βαρύς χαρακτηρισμός από τον Vladimir Putin κατά του Vladimir Putin, τον παρομοίασε με τον Χίτλερ
Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στον Vladimir Putin ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Vladimir Putin, παρομοιάζοντας την επικείμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία με αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, το 1936.
Ειδικότερα, σε σχετική συζήτηση που έλαβε χώρα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων, o Ian Austin, βουλευτής των κεντροαριστερών Εργατικών, προχώρησε στον σχετικό παραλληλισμό, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ «για να ξεπλύνει το διεφθαρμένο καθεστώς του», με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας να επιδοκιμάζει τη δήλωση.
«Φοβάμαι ότι αυτό είναι απολύτως, απολύτως ορθό», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «εμετική» την προοπτική «να δοξαστεί ο Putin μέσω αυτού του αθλητικού γεγονότος».
«Θα έχουμε μία άμεση συζήτηση με τη Ρωσία για την ασφάλεια των θεατών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, διαφώνησε με τη θέση του Εργατικού βουλευτή για απόσυρση της εθνικής Αγγλίας από το Μουντιάλ, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μια «άδικη τιμωρία» για την ομάδα και τους οπαδούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης