Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ

tags :
Κίνα: Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ
Κίνα: Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ
Κανείς δεν βγαίνει νικητής από έναν εμπορικό πόλεμο, επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης, το αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλες εμπορικές ενώσεις κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να μην επιβάλει μονομερώς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, καθώς αυτό θα μπορούσε να πλήξει τους Αμερικανούς καταναλωτές και την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Απαντώντας σε αυτό, η εκπρόσωπος Xoua Tsounging δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο και ότι δεν υπάρχει μια "σούπερ πανοπλία" που να διασφαλίζει ότι μια χώρα είναι άτρωτη όταν κραδαίνει το όπλο του εμπορικού προστατευτισμού απέναντι σε άλλους.
Σημειώνοντας ότι οι σινοαμερικανικές σχέσεις είναι αμοιβαία επωφελείς, η Tsounging δήλωσε ότι η διμερής οικονομικής και εμπορική συνεργασία τα τελευταία 40 χρόνια έχει δημιουργήσει τεράστιες αγορές και πληθώρα ευκαιριών για απασχόληση και στις δύο χώρες, ενώ έχει μειώσει το μέσο κόστος ζωής για τις αμερικανικές οικογένειες.
"Εάν οι ΗΠΑ δεν είχαν απτά οφέλη από αυτό, η σινοαμερικανική οικονομική και εμπορική συνεργασία δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα", δήλωσε η Tsounging.
Επιπλέον, η Κίνα ποτέ δεν επεδίωξε σκοπίμως ένα εμπορικό πλεόνασμα, δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι πολλοί παράγοντες προκάλεσαν αυτή την ανισορροπία στο εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
"Ο σωστός τρόπος για να αποκατασταθεί αυτή η ανισορροπία είναι να ανοίξει ακόμα περισσότερο η αγορά εκατέρωθεν και να γίνει μεγαλύτερη η πίτα της διμερούς συνεργασίας, αντί να ξεκινούν εμπορικοί πόλεμοι", δήλωσε η εκπρόσωπος.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι εάν οι ΗΠΑ κάνουν μια κίνηση που θα βλάπτει τα κινεζικά συμφέροντα, η Κίνα αναμφισβήτητα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης