Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Στα εθνικά θέματα και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα αναφερθεί ο κ.Μητσοτάκης
Στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα βρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται στην παρέμβαση του, όπως τουλάχιστον σημείωσε και στην χθεσινή σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ, να αναφερθεί στα ανοιχτά και κρίσιμα εθνικά θέματα, στην προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.
Μάλιστα για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα βρεθεί λύση για την επιστροφή τους στην Ελλάδα ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο εν λόγω θέμα.
Δεν παρέλειψε πάντως να σημειώσει απευθυνόμενος στην Άγκυρα πως «η συνέχιση της κράτησης των δύο στρατιωτικών απειλεί να δηλητηριάσει την πιο σημαντική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
«Τη σταδιακή προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών, που αντιλαμβάνονται πια ότι αυτά που μας ενώνουν πρέπει να είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την  επιστροφή των δύο αξιωματικών στην Πατρίδα μας.
Αυτό θα πράξω στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Έχω ήδη ενημερώσει τους ομολόγους μου. Τα
ο ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το ίδιο έκανα και στο Κατάρ.
Αυτό είναι το χρέος μου» ανέφερε κατά τη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης