Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στα 69,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στα 69,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 65,14 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Πέμπτη (22/3) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο ώθηση από την προσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 65,14 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αργό παραμένουν κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς η τιμή τους έχει ενισχυθεί κατά +10% τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου 2018, στα 428,31 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίσει και η προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά, με τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου να επιστρέφουν σταδιακά στον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης