Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός μετά την απόφαση της Fed - Στο +0,85% και τα 1.331,92 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός μετά την απόφαση της Fed - Στο +0,85% και τα 1.331,92 δολ. ανά ουγγιά
Η πτώση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν παρέχει στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (22/3) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο.
Ειδικότερα, περί τις 9:50 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.331,92 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,30% έναντι του ιαπωνικού, στα 1.331,92 γεν.
Η Fed αποφάσισε να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά +0,25%, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, στο εύρος μεταξύ του 1,5% και 1,75% ενώ προέβλεψε τουλάχιστον δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2018.
Παράλληλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αύξησε και αυτή τα επιτόκιά της νωρίτερα εντός της ημέρας, μία κίνηση που οι αναλυτές τη θεωρούν συμβολική, καθώς δείχνει ότι το Πεκίνο παρακολουθεί τις τάσεις τις παγκόσμιας αγοράς, παρά τους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο καθιστά τον χρυσό περισσότερο ελκυστικό προς τους επενδυτές, καθώς γίνται λιγότερο δαπανηρός για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης