Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επανέρχεται η κινεζική Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική - Έτοιμη για υποβολή νέας προσφοράς

Επανέρχεται η κινεζική Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική - Έτοιμη για υποβολή νέας προσφοράς
Η Fosun «θα χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά»
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την Εθνική Ασφαλιστική η κινεζική Fosun International, η οποία είναι έτοιμη για την υποβολή νέας προσφοράς μετά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την Exin/Calamos, αφού πρώτα επαναξιολογηθούν τα οικονομικά στοιχεία.
«Η Fosun εξακολουθεί να ενδιαφέρεται ώστε να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε η Kang Lan, εκτελεστική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου, στο πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με την ίδια, «η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική ασφαλιστική εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή.Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας λάβουν υπόψη εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal», τονίζει η κ. Lan.
Σημείωσε ωστόσο ότι η Fosun «θα χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά».
Η Exin Financial Services και η Calamos επικράτησαν στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Ιούνιο, καθώς η πρόταση των 718 εκατ. ευρώ ήταν η υψηλότερη.
Ωστόσο,  θα μπορούσε να υπάρξει μία δεύτερη ευκαιρία για τη Fosun, λόγω της διαμάχης στην κοινοπραξία.
Η Calamos έχει ασκήσει ένδικα μέσα κατά της Exin, η οποία έχει προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα να παράσχει χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Η Fosun έχει επενδύσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της άμεσης συμμετοχής της στη Folli Follie και έμμεσα μέσω της Thomas Cook Group Plc και Club Med SAS, ενώ έχει συμμετοχή και στο Ελληνικό μέσω της Lamda Development.
Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελλάδας, με παρουσία και στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, σημειώνει το Bloomberg.
Η Εθνική Τράπεζα αναγκάστηκε να πουλήσει το μερίδιο στην εταιρεία βάσει σχεδίων αναδιάρθρωσης που συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης