Πρόσκληση Putin σε Τσίπρα να επισκεφθεί τη Μόσχα – Συζήτησαν για Τουρκία και σχέσεις με ΕΕ

Πρόσκληση Putin σε Τσίπρα να επισκεφθεί τη Μόσχα – Συζήτησαν για Τουρκία και σχέσεις με ΕΕ
Τηλεφωνιή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, V. Putin είχε σήμερα (22/3) το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.
Το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ρώσο πρόεδρο για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, όπως και ότι «ο V. Putin κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία».
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία σύμφωνα με την ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας.
«Με ικανοποίηση επισημάνθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στο εμπορικό-οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».
Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το κύμα των ατεκμηρίωτων κατηγοριών εις βάρος της Ρωσίας που ξέσπασε με πρωτοβουλία της Βρετανίας σε σχέση με το περιστατικό στο Σάλσμπερι».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο αρχηγός του Ρωσικού κράτους ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα «για τη ουσία της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump».
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS