Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις για τα περί φωτογραφικής διάταξης για Μπαλαούρα - Διαψεύδει το υπ. Εργασίας

Αντιδράσεις για τα περί φωτογραφικής διάταξης για Μπαλαούρα - Διαψεύδει το υπ. Εργασίας
Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο το υπ. Εργασίας
Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, περί φωτογραφικής τροπολογίας για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, αποτελεί την επιτομή της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
- Ο συντάκτης των Νέων ανακαλύπτει «τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19 Μαρτίου». Τον ενημερώνουμε ότι στις 19 Μαρτίου 2018 εκδόθηκε εγκύκλιος από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, «για την απασχόληση συνταξιούχων λόγω γήρατος», σε εφαρμογή του Ν.4387/16.
- Η εξαίρεση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος από το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από σειρά κοινωνικοασφαλιστικών διατάξεων, ως μέλους του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, έχει νομοθετηθεί το 2010 (άρθρο 64 του Ν.3863/10, επί υπουργίας Α.Λοβέρδου) και ακολούθως το 2011 (άρθρο 44 του Ν.4021/11, επί υπουργίας Γ.Κουτρουμάνη), με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (γνώμη της ΕΚΤ της 19ης Μαρτίου 2008- CON 2008/13 και γνώμη της ΕΚΤ της 14ης Απριλίου 2011- CON 2011/36).
- Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν δυνατόν η εγκύκλιος της 19ης Μαρτίου 2018 να αφορά τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος, από την στιγμή που ο Ν.4387/16 καταλαμβάνει μόνο συνταξιούχους των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η διάταξη του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου ανέφερε : «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης, οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίοι ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

Η αντίδραση της ΝΔ

Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης.
Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως με «φωτογραφική εγκύκλιο» , η κυβέρνηση επιτρέπει στον κ. Μπαλαούρα παράλληλα με τη βουλευτική του αποζημίωση, να εισπράττει ολόκληρη την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος, «η οποία - σημειωτέον - δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τους συνταξιούχους της».
Και καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Μηταράκης: «Ιδού το μόνο πλεονέκτημα που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ: Να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά».
Η υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συναδέλφου του στους ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου.
Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε λάθος τη διάταξη: «Ευεργετείται από το νόμο ο κ. Μπαλαούρας, τη διαφορά της σύνταξης να τη δώσει σε κοινωφελή ιδρύματα. Δεν μπορεί να έχουμε νόμο που να ευεργετεί κάποιους αυτή την περίοδο.
Οι ίδιοι συνάδελφοι να αναλάβουν την ευθύνη. Πρέπει να εξαιρεθούν από αυτή τη διάταξη οι βουλευτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης