Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάρτιο 2018, στις 54,3 μονάδες ο PMI

tags :
ΗΠΑ: Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάρτιο 2018, στις 54,3 μονάδες ο PMI
Πτώση στον σύνθετο δείκτη PMI για την αμερικανική οικονομία, τον Μάρτιο 2018
Επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας καταγράφηκε τον Μάρτιο 2018 στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον σύνθετο (περιλαμβάνει υπηρεσίες, μεταποίηση κλπ) δείκτη της PMI (Purchase Managers Index) της Markit να διαμορφώνεται στις 54,3 μονάδες, από 55,8 ένα μήνα νωρίτερα.
Σε ό,τι αφορά τον επιμέρους δείκτη PMI για τον κλάδο μεταποίησης, η επίδοση ενισχύθηκε ελαφρά στις 55,7 μονάδες, έναντι 55,3 μονάδων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ, την ίδια στιγμή, επιβράδυνση στην αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας παρατηρείται και στις υπηρεσίες (πτώση στον επιμέρους PMI, στις 54,1 μονάδες, έναντι 55,9).
Επισημαίνεται ότι ο εκάστοτε δείκτης περιλαμβάνει τις παραγγελίες, τις τιμές, την εργασία, την παραγωγή και λοιπούς σημαντικούς παράγοντες του κάθε κλάδου, αποτελώντας ένα αξιόπιστο μέτρο για την πραγματική κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο.
Μία τιμή του δείκτη κάτω από τις 50 μεταφράζεται σε συρρίκνωση της δραστηριότητας του εκάστοτε κλάδου, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, μία τιμή άνω των 50 μονάδων συνεπάγεται μεγέθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης