Από το «go back, madame Merkel» στο... «come together, madame Merkel»

Από το «go back, madame Merkel» στο... «come together, madame Merkel»
«Go back, madame Merkel» φώναζε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας
Μια παροιμία λέει «έχει ο καιρός γυρίσματα» και απ' ό,τι φαίνεται οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου το έχουν καταλάβει για τα καλά, καθώς η Angela Merkel -εκείνη η οποία προεκλογικά είχε συγκεντρώσει πάνω της τα βέλη του Αλέξη Τσίπρα- παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018.
Ναι, ναι, η «go back madame Merkel» παρενέβη στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Την αποκάλυψη έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά «Όπως ξέρετε, ήδη η καγκελάριος Merkel είχε παρέμβει στον ίδιο τον κ. Erdogan».
Βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει ότι η Merkel επικοινώνησε με τον Erdogan έπειτα από συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.
Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επεσήμανε κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι το θέμα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς είναι διμερές.
Ωστόσο είναι προφανές ότι η Merkel δεν σηκώθηκε μια ωραία πρωία και σκέφτεται να καλέσει τον Erdogan και να συνομιλήσουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς…
Στις προσπάθειες της Merkel να μεσολαβήσει στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε και η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, σε ανταπόκριση με τίτλο «Η Merkel καταβάλλει προσπάθειες ώστε ο Erdogan να αποφυλακίσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς».
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει εμφανιστεί «μετανοιωμένος» για το «Go back madame Merkel».
«Πρέπει να σας πω ότι όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και μιλάς μαζί του, είναι διαφορετικό από την εικόνα» ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη του το 2017.
Βρε, πως αλλάζει ο άνθρωπος…

www.bankingnews.gr

Ελευθερία Σακκέτου

BREAKING NEWS