Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η αξιολόγηση της ΕΚΤ - Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η αξιολόγηση της ΕΚΤ - Σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της ΕΚΤ από τη Standard & Poor’s
Σε «ΑΑΑ» και «Α-1+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) η Standard & Poor’s, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος κάνει λόγο για ισχυρή νομισματική και οικονομική ευελιξία, με στήριξη από τη φερεγγυότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και τον ρόλο του ευρώ ως αποθεματικό νόμισμα -το δεύτερο πιο διαπραγματεύσιμο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο, μετά το δολάριο ΗΠΑ.
Ενδεικτικά, έως και το τρίτο τρίμηνο του 2017, το ευρώ αφορούσε το 20% των παγκόσμιων αποθεματικών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Η αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ δοκιμάστηκε επανειλημμένα μετά την εισαγωγή του ευρώ.
Θεωρούμε ότι η ΕΚΤ έχει και εξακολουθεί να διαδραματίζει έναν κρίσιμο και αποτελεσματικό ρόλο στη συγκράτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης -που προέκυψε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008- και των συνεπειών της.
Επιπλέον, επέδειξε ισχυρή υποστήριξη κατά την περίοδο κρίσης στην Ευρωζώνης, επιτρέποντας την απορρόφηση των διαταραχών του ισοζυγίου πληρωμών μέσω του Target 2.
Η ΕΚΤ προβαίνει σε αγορές (Quantitative Easing, QE) ομολόγων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σε μη προτιμητέους πιστωτικούς φορείς, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. (...)
Θεωρούμε την αντίδραση της ΕΚΤ εποικοδομητική και υποστηρικτική ως προς τις χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο οίκος.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης