Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κρατικό νορβηγικό fund προσπάθησε να εμποδίσει την αμοιβή-μαμούθ της Tesla στον Elon Musk

tags :
Το κρατικό νορβηγικό fund προσπάθησε να εμποδίσει την αμοιβή-μαμούθ της Tesla στον Elon Musk
Το κρατικό fund της Νορβηγίας προσπάθησε να εμποδίσει την αμοιβή 2,6 δισεκ. δολαρίων στον Elon Musk
Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla ενέκρινε εχθές (21 Μαρτίου 2018) τη δυνητική αμοιβή-μαμούθ, ύψους 2,6 δισεκ. δολαρίων, από την Tesla προς τον επικεφαλής της, Elon Musk, ωστόσο υπήρχαν κάποιοι που δε συμφώνησαν.
Το πακέτο αποδοχών αφορά τις ετήσιες απολαβές του Elon Musk από το φιλόδοξο 10ετές πρόγραμμα για τη χρηματιστηριακή αξία της Tesla, η οποία, μα βάση το πρόγραμμα, θα ξεπεράσει τα 650 δισεκ. δολάρια.
Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, οι συνολικές απολαβές του ιδρυτή της Tesla ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και τα 50 δισεκ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας!
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κρατικό συνταξιοδοτικό Ταμείο της Νορβηγίας (Sovereign Wealth Fund of Norway), το οποίο ελέγχει το 0,48% του μετοχικού κεφαλαίο της Tesla, καταψήφισε την πρόταση στο δ.σ. της εταιρείας.

Κέρδη 131 δισ. δολ. για το κρατικό fund της Νορβηγίας το 2017 

Ασύλληπτα κέρδη ύψους 131 δισεκ. δολαρίων (απόδοση 13,7%!) παρουσίασε το κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Νορβηγίας για το σύνολο του 2017, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 53 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, κυρίως λόγω του «ράλι» των χρηματιστηριακών αγορών της Νέας Υόρκης, κατά το περασμένο έτος.
Το χαρτοφυλάκιο του fund, το οποίο είχε ήδη ξεπεράσει από το 2017 το 1 τρισεκ. δολάρια, αποτελείται από μετοχές (66,6%), ομόλογα (30,8%) και ακίνητα (3,3%).
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Yngve Slyngstad, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, που ελέγχει το fund, προειδοποίησε πως τα κέρδη ενδέχεται να επηρεαστούν στο μέλλον, λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας στις χρηματιστηριακές αγορές.
Την ίδια στιγμή, το Ταμείο μείωσε σημαντικά τα μερίδια που κατέχει στις αμερικανικές οπλοβιομηχανίες, μετά το μακελειό στη Φλόριντα νωρίτερα μέσα στο έτος, όπου 19χρονος άφησε πίσω του 17 νεκρούς μαθητές και καθηγητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης