Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο δαπανών 1,3 τρισ. δολαρίων

tags :
ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο δαπανών 1,3 τρισ. δολαρίων
«Πέρασε» από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για χρηματοδότηση μέχρι τον Σεπτέμβριο 2018 – Ο λόγος στη Γερουσία
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα (22 Μαρτίου 2018) το νομοσχέδιο δαπανών ύψους 1,3 τρισεκ. δολαρίων που προτείνει η κυβέρνηση του Donald Trump, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.
Το σχέδιο «πέρασε» με 256 ψήφους υπέρ και 167 κατά.
Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση των αμυντικών δαπανών και χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, γεγονός που έχει κατακριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι απαιτούν και τη μη κατάργηση του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), για να εγκρίνουν το νομοσχέδιο.
Πλέον, τον λόγο έχει η Γερουσία, η οποία θα πρέπει έως αύριο (23 Μαρτίου 2018) τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα) να εγκρίνει το σχέδιο, ειδάλλως θα υπάρξει το δεύτερο «shutdown» σε διάστημα δύο μηνών.
Βέβαια, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι έχουν υπονοήσει ότι θα εγκρίνουν εν τέλει το σχέδιο.

Διαβάστε: Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1 τρισ. δολάρια σε μόλις 6 μήνες!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης