Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Citigroup γίνεται η πρώτη αμερικανική τράπεζα που δρα κατά της οπλοκατοχής

tags :
H Citigroup γίνεται η πρώτη αμερικανική τράπεζα που δρα κατά της οπλοκατοχής
Η Citigroup αναλαμβάνει δράση κατά της οπλοκατοχής
Στην καθιέρωση περιορισμών για την πώληση πυροβόλων όπλων, μέσων των επιχειρηματικών πελατών της, προχωρά η Citigroup, γεγονός που την καθιστά την πρώτη αμερικανική τράπεζα που αναλαμβάνει δράση κατά της οπλοκατοχής.
Οι νέοι των Ηνωμένων Πολιτειών και οι διάφορες ακτιβιστικές οργανώσεις «τα έχουν βάλει» με τα πανίσχυρα λόμπι των οπλοβιομηχανιών, στον απόηχο του μακελειού στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Nicolas Cruz άνοιξε πυρ, με ημιαυτόματη καραμπίνα, σκοτώνοντας 17 άτομα.
Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η νέα πολιτική της Citigroup απαγορεύει την πώληση πυροβόλων όπλων σε πελάτες κάτω των 21 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ιστορικού.
Η απαγόρευση θα τεθεί μέσω των πιστωτικών καρτών που υποστηρίζονται από την Citigroup ή θα απαιτηθεί από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τραπεζικές υπηρεσίες ή αντλούν κεφάλαια, μέσω της τράπεζας.
Οι κανόνες, που η Citigroup χαρακτήρισε ως «μέτρο κοινής λογικής», αντικατοπτρίζουν παρόμοιους περιορισμούς που έχουν θεσπιστεί από κολοσσιαίους λιανοπωλητές, όπως η Walmart.
Εάν οι επιχειρηματικοί πελάτες αρνηθούν τους περιορισμούς της Citigroup, η τράπεζα θα συνεργαστεί μαζί τους για να «μεταφέρουν την επιχείρησή τους» σε κάποιο άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπως γνωστοποιήθηκε.

Οι πολίτες των ΗΠΑ ζητούν αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή

Αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή επιθυμεί το 66% των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο του μακελειού στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου Κουινιπίακ νωρίτερα μέσα στον μήνα, διαπιστώνει ότι, πλέον, μόλις το 31% των Αμερικανών τάσσεται ενάντια στους αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή, ένα ζήτημα που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες επί δεκαετίες.
Στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου, τον Δεκέμβριο του 2015, μόλις το 47% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ του σκληρότερου ελέγχου για την οπλοκατοχή.
Το 67% των πολιτών τάσσεται υπέρ μίας εθνικής απαγόρευσης της οπλοκατοχής, με το 29% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Το 67% των ερωτηθέντων, επίσης, εκτιμά ότι είναι πολύ εύκολο στις Η.Π.Α. να αγοράσει κάποιος όπλο, με μόλις το 3% να διαφωνεί.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 16 Φεβρουαρίου 2018, με 1.249 άτομα να συμμετέχουν.
Εχθές, Αμερικανοί μαθητές προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο πραγματοποίησαν, αιτούμενοι την εφαρμογή αυστηρότερης νομοθεσίας στην οπλοκατοχή.
Την περασμένη Τετάρτη, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Nicolas Cruz άνοιξε πυρ.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Το πανίσχυρο λόμπι των όπλων αντιδρά στην προσπάθεια να περιοριστεί η οπλοκατοχή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης