Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι CEO των εταιρειών του Dow Jones αντιδρούν στους δασμούς κατά της Κίνας

tags :
Οι CEO των εταιρειών του Dow Jones αντιδρούν στους δασμούς κατά της Κίνας
Δυσαρέσκεια στις εταιρείες του Dow Jones για τα σχέδια του Donald Trump κατά της Κίνας
Τις αντιδράσεις της για τα σχέδια επιβολής δασμών σε κινεζικά προϊόντα από την Ουάσιγκτον, εξέφρασε η ένωση «Business Roundtable», η οποία αποτελείται από 22 εκ των 30 διευθυνόντων συμβούλων των εισηγμένων του δείκτη Dow Jones Industrial Average.
Μεταξύ αυτών οι επικεφαλής των γιγαντιαίων Apple, Boeing, Exxon Mobil, General Electric και J.P. Morgan Chase.
«Η μονομερής επιβολή δασμών ή λοιποί περιορισμοί στην Κίνα, χωρίς μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, θα αυξήσει τις τιμές μόνο στην Αμερική και θα καταστήσει τις αμερικανικές εταιρείες και τα προϊόντα τους λιγότερο ανταγωνιστικά.
Θα βλάψει τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τους καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, η οποία προτείνει μια προσέγγιση επικεντρωμένη γύρω στρατηγικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους για τον εντοπισμό αθέμιτων εμπορικών φραγμών και πρακτικών που πρέπει να καταργήσει η Κίνα.
Νωρίτερα σήμερα (22 Μαρτίου 2018), ο Πρόεδρος, Donald Trump υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου θα επιβληθούν δασμοί σε μία σειρά κινεζικών εισαγωγών, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισ. δολαρίων.
Ο Ρεπουμπλικάνος έδωσε εντολή στον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, να επιβάλει δασμούς ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές, ενώ ανέθεσε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών -Steven Mnuchin- να προτείνει νέους επενδυτικούς περιορισμούς στις κινεζικές εταιρείες εντός 60 ημερών, στο πλαίσιο του προστατευτισμού που ακολουθεί, προκειμένου να διαφυλάξει Αμερικανικές τεχνολογίες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας.
Η κίνηση έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιούν για έναν εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την ευρύτερη παγκόσμια ανάκαμψη εδώ και χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο D. Trump είχε... διατάξει την Κίνα να προχωρήσει στην εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 100 δισ. δολάρια το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης