Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τύμπανα» εμπορικού πολέμου – Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα για τους δασμούς των ΗΠΑ

tags :
«Τύμπανα» εμπορικού πολέμου – Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα για τους δασμούς των ΗΠΑ
Αντίποινα υπόσχεται η Κίνα στην Ουάσιγκτον για την επιβολή δασμών 
Την «έντονη απογοήτευσή» του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει δασμούς σε μία ευρεία γκάμα κινεζικών προϊόντων, εξέφρασε το Πεκίνο, μέσω της πρεσβείας του στην Ουάσιγκτον, ξεκαθαρίζοντας στις Η.Π.Α. ότι «δεν φοβάται» ένα εμπορικό πόλεμο, αν και «δεν τον επιθυμεί».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Κίνα θα υπερασπιστεί το νόμιμο συμφέρον χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέτρα».
Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση -μέσω της πρεσβείας- γνωστοποίησε πως ήδη «ετοιμάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση των εμπορικών δασμών από τις Η.Π.Α.».
Νωρίτερα σήμερα (22 Μαρτίου 2018), ο Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου θα επιβληθούν δασμοί σε μία σειρά κινεζικών εισαγωγών, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισ. δολαρίων.
Ο Ρεπουμπλικάνος έδωσε εντολή στον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, να επιβάλει δασμούς ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές, ενώ ανέθεσε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών -Steven Mnuchin- να προτείνει νέους επενδυτικούς περιορισμούς στις κινεζικές εταιρείες εντός 60 ημερών, στο πλαίσιο του προστατευτισμού που ακολουθεί, προκειμένου να διαφυλάξει Αμερικανικές τεχνολογίες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας.
Η κίνηση έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιούν για έναν εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την ευρύτερη παγκόσμια ανάκαμψη εδώ και χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο D. Trump είχε... διατάξει την Κίνα να προχωρήσει στην εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 100 δισ. δολάρια το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε: Deutsche Bank: Με αυτούς τους τρόπους θα απαντήσει η Κίνα στους δασμούς Trump

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης