Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αποσύρεται από την Dogan ο γερμανικός όμιλος Springer, μετά την πώληση σε φίλο του Erdogan

tags :
Τουρκία: Αποσύρεται από την Dogan ο γερμανικός όμιλος Springer, μετά την πώληση σε φίλο του Erdogan
Ο γερμανικός όμιλος Springer σκοπεύει να αποχωρήσει πλήρως από τον τουρκικό όμιλο Dogan TV
Ο γερμανικός όμιλος Springer αναμένεται να αποχωρήσει πλήρως από τον τουρκικό όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Dogan TV, στον απόηχο της επικείμενης μεταβίβασης σε φιλοκυβερνητικά «χέρια», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Ο όμιλος Springer συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2007 ως επενδυτής στην Dogan TV Holding, μειώνοντας, ωστόσο, τη συμμετοχή του τα τελευταία χρόνια.
«Ο όμιλος διατηρεί στην παρούσα φάση ακόμη ποσοστό 7% της Dogan TV Holding, υπάρχει όμως η ξεκάθαρη πρόθεση και επίσης σχετικές συμφωνίες για πλήρη αποχώρηση», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τους αξιωματούχους της Springer.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από εχθές (21 Μαρτίου 2018) ο όμιλος Dogan θα αγορασθεί από τον φιλοκυβερνητικό Όμιλο Demiroren.
Η οικογένεια Demirören θεωρείται ότι πρόσκειται στον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και στην κυβέρνηση του AKP.
Ο όμιλος Dogan είναι ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος της Τουρκίας και έχει στην κατοχή του τις μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδες Hurriyet, Posta, Fanatik, Hurriyet Daily News και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, Kanal D και CNN Turk, αλλά και πολλά άλλα περιοδικά εκδοτικούς οίκους και εταιρίες όπως Tv2, Dream TV, Dream Turk, TME, Dogan Egmont, Dogan Εκδοτική, Εταιρεία Διανομής Περιοδικών (DPP) και υπό τη σκεπή της Dogan Burda τα περιοδικά Atlas, Auto Show, Blue Jean, Burda, Capital, Ceo Life, Chip, Diabetic Living, Ekonomist, Elele, Elle, Elle Decoration, Evim, Formsante, Güncel Hukuk, Hello, HeyGirl, İstanbul Life, Level, Lezzet, Maison Francaise, Popular Science, Start Up και Yacht Turkiye.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά έγινε με το ποσό των 1,25 δισεκ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης