Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Περιμένουμε ενημέρωση από τον Trump για το εάν οι δασμοί των ΗΠΑ σε χάλυβα, αλουμίνιο αφορούν και την ΕΕ

tags :
Merkel: Περιμένουμε ενημέρωση από τον Trump για το εάν οι δασμοί των ΗΠΑ σε χάλυβα, αλουμίνιο αφορούν και την ΕΕ
Δεν είναι ξεκάθαρο τι αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα το εξετάσουμε εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής είπε η καγκελάριος της Γερμανίας
Την θέση ότι η ΕΕ περιμένει επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump για το εάν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο αφορούν και την ΕΕ διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Όπως είπε η καγκελάριος αναμένουμε από τον πρόεδρος των ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει το εάν και κατά πόσον οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εξάγουν ευρωπαϊκά κράτη.
Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για ζητήματα διεθνούς εμπορίου (USTR) Robert Lighthizer ανέφερε καταθέτοντας ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας πως ο Trump επέλεξε να «αναστείλει» την επιβολή των δασμών σε βάρος της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, του Μεξικού, της Νότιας Κορέας και «της Ευρώπης».
Αναφερόμενη σε αυτήν την ανακοίνωση η καγκελάριος υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι αποφάσισε ο Trump, τόνισε ότι το θέμα θα απασχολήσει και τις σημερινές εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επεσήμανε πως οι δασμοί δεν είναι δικαιολογημένοι και πως πρέπει να υπάρξουν και άλλες συνομιλίες και έσπευσε να προειδοποιήσει πως «εάν πράγματι αυξήσουν τους δασμούς, θα ανταποδώσουμε λαμβάνοντας αντίμετρα».
«Αυτή είναι η κοινή μας θέση.
Επιθυμούμε καλές διατλαντικές σχέσεις, αλλά θα αντιδράσουμε εάν πιστεύουμε ότι πλήττονται οι διεθνείς εμπορικοί κανόνες» υποστήριξε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης