Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αρνητική η ψυχολογία μετά από 8 συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών – Τάση από το εξωτερικό

ΧΑ: Αρνητική η ψυχολογία μετά από 8 συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών – Τάση από το εξωτερικό
Μετά την πρόσφατη υποχώρηση το ενδιαφέρον στρέφεται στις 780 μονάδες και αν το σημείο αυτό μπορέσει να ενεργοποιήσει τους αγοραστές
 
Το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές διατηρεί τις ανησυχίες στο ΧΑ και οι αναλυτές περιμένουν πως η αγορά θα διατηρήσει την πτωτική της τροχιά.
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων στο εξωτερικό, η τάση αναμένεται να δοθεί και πάλι από το εξωτερικό με τον πρώτο λόγο να έχει η νευρικότητα.
Το ΧΑ έχασε τις 800 μονάδες και κινείται προς τις 780 μονάδες με το ερώτημα που τίθεται να είναι αν το σημείο αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει τους αγοραστές και να δώσει μία τεχνική αντίδραση στην αγορά.
Η πρόσφατη υποχώρηση έχει διαμορφώσει ελκυστικές αποτιμήσεις για μία σειρά από μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Σημειώνεται πως χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,36457 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται σήμερα στο χρηματιστήριο οι μετοχές της Grivalia.
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι μέτοχοι είχαν μετοχές κατά το τέλος της χθεσινής (22/3) συνεδρίασης του ΧΑ.
Το μέρισμα αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,15% επομένως είναι δικαιολογημένη η όποια πίεση ασκηθεί σήμερα στη μετοχή μέχρι αυτού του ποσοστού.
 
Eurobank
Λόγω της αδυναμίας που παρατηρήθηκε στις αγορές μετοχών του εξωτερικού περιμένουμε η εγχώρια αγορά να διατηρήσει την πτωτική της τάση και στη σημερινή συνεδρίαση.
 
Euroxx
Εισαγόμενη αδυναμία στο ΧΑ καθώς οι αγορές του εξωτερικού πιέζονται.
 
Beta
Λόγω απουσίας εγχώριων ειδήσεων, οι διεθνείς αγορές αναμένεται να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση με την νευρικότητα να είναι το βασικό χαρακτηριστικό.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης