Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Απαράδεκτες οι επικρίσεις της ΕΕ - Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου

Τουρκία: Απαράδεκτες οι επικρίσεις της ΕΕ - Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου
Η Άγκυρα απορρίπει ως «απαράδεκτες» τις επικρίσεις των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε η Άγκυρα τις επικρίσεις της ΕΕ για την τακτική της στο Αιγαίο και τις διενέξεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.
«Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy.
Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η ΕΕ πήρε σαφή θέση στήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Ειδικότερα, οι Ευρωπαίοι εταίροι καταδικάζουν τις παράνομες -όπως τις χαρακτηρίζουν- πράξεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και ζητούν από την Άγκυρα να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο με βάση το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτών στην Τουρκία και ζητούν την επίλυση του ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης