Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις σε ένα επικίνδυνο μέρος - Δε φοβόμαστε έναν εμπορικό πόλεμο

tags :
Κίνα: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις σε ένα επικίνδυνο μέρος - Δε φοβόμαστε έναν εμπορικό πόλεμο
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι δε φοβάται να συμμετάσχει σε έναν εμπορικό πόλεμο τις ΗΠΑ
Έκκληση προς τις ΗΠΑ ώστε να «απομακρυνθούν από τα άκρα» απηύθυνε για ακόμα μία φορά η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, στον απόηχο των δασμών που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον έφεραν αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν επιζήμιες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία εάν αρχίσουν να υπάρχουν αυξημένα εμπόδια στο εμπόριο.
«Η Κίνα ευελπιστεί να μη βρεθεί σε έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, ωστόσο δε φοβάται να συμμετάσχει σε αυτόν», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, μετά την ανακοίνωση των δασμών από την αμερικανική κυβέρνηση.
«Η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα απομακρυνθούν από τα άκρα, θα λάβουν συνετές αποφάσεις και θα αποφύγουν να οδηγήσουν τις διμερείς εμπορικές σχέσεις σε ένα επικίνδυνο μέρος», καταλήγει η ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου.
Στο προεδρικό μνημόνιο το οποίο υπέγραψε ο Trump χθες (22/3), προβλέπεται ότι θα υπάρξει μία περίοδος διαβουλεύσεων διάρκειας 30 ημερών, γεγονός που δημιουργήσει χώρο ώστε να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Trump δήλωσε ότι βλέπει τους κινέζους ως «φίλους», καθώς και ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη μέσω των διαπραγματεύσεων ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στις εμπορικές τους σχέσεις.
Ωστόσο, η Κίνα εμφανίζεται ήδη έτοιμη να «απαντήσει» στους δασμούς των ΗΠΑ, σχεδιάζοντας την επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους έως και 3 δισ. δολ. στις εισαγωγές αμερικανικών φρούτων, κρασιού και καρπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης