Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Να δείξουν αποφασιστικότητα οι Ευρωπαίοι απέναντι στον Erdogan

Θεοδωράκης: Να δείξουν αποφασιστικότητα οι Ευρωπαίοι απέναντι στον Erdogan
Όπλα της Ελλάδας η οικονομία και ο πολιτισμός της υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να δείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στη στάση που τηρεί ο Erdogan σε σχέση με την Ελλάδα επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αντ1 Δυτικής Κρήτης, ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «οι Ευρωπαίοι προσπαθούν, αλλά οι δηλώσεις απλώς δεν βγάζουν αποτέλεσμα».
«Πρέπει να οικοδομήσουμε ως Ευρωπαίοι μία σχέση με τους Τούρκους.
Από τη μια να δείξουμε αποφασιστικότητα και να καταλάβει ο Erdogan ότι δεν μπορεί να παίζει με όλα τα ζητήματα, από την άλλη δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μία συνεχή αντιπαλότητα με τους γείτονές μας.
Ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί ως «όπλο» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία «απειλώντας» ότι θα τους στείλει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, με ό,τι αυτό σημαίνει.
Εμείς πρέπει να κυριαρχήσουμε στην περιοχή με βάση τον πολιτισμό μας και την οικονομία μας.
Αυτά είναι τα όπλα της Ελλάδας.
Θα πρέπει ήρεμα και προσεκτικά να υπερασπίσουμε τα πατριωτικά ιδεώδη χωρίς αντίστοιχες εξάρσεις με αυτές των γειτόνων μας» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι οι Τούρκοι βρήκαν αφορμή να διογκώσουν την υπόθεση «μαρτυρώντας» τις επιδιώξεις τους, ότι θέλουν με κάποιο τρόπο να βρίσκουν πεδία δράσης απέναντι στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά στο Μακεδονικό τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει να έχει πολλά μέτωπα ανοικτά και πρέπει να υπάρξει πολλή σκέψη και σχέδιο από την ελληνική πλευρά.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ενδεχομένως μαζί με τις ευρωεκλογές, και υπογράμμισε: «δε νομίζω, ότι θα έχουμε εκλογικές μάχες, θα έχουμε όμως πολιτικές εξελίξεις, καθώς έχουμε μεγάλα θέματα μπροστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης