Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κατά 0,25% μείωσε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 7,25%

Ρωσία: Κατά 0,25% μείωσε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 7,25%
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας τόνισε ότι θα συνεχίσει να μειώνει το βασικό της επιτοκίο μέσα στο 2018
Σε περαιτέρω μείωση του βασικού της επιτοκίου προχώρησε σήμερα (23/3) η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, επικαλούμενη τον χαμηλό πληθωρισμό, ενώ αναφέρθηκε και σε επιπλέον μείωση κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25% στο 7,25% σε μία κίνηση η οποία είχε θεωρηθεί ως επί το πλείστον αναμενόμενη από τους αναλυτές.
«Η Τράπεζα της Ρωσίας προβλέπει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα κυμανθεί γύρω στο 3-4% στα τέλη του 2018 και θα παραμείνει κοντά στο 4% το 2019», ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
«Σε αυτό το περιβάλλον η Τράπεζα της Ρωσίας θα συνεχίσει να μειώνει το βασικό επιτόκιο και θα ολοκληρώσει τη μετάβαση στην ουδέτερη νομισματική πολιτική το 2018», πρόσθεσε η ρωσική Κεντρική Τράπεζα.
Η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να φέρει το βασικό επιτόκιο κοντά στο έυρος του 6-7% νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, καθώς ο πληθωρισμός, ο οποίος ήταν επίμονα υψηλός σε διψήφια επίπεδα, σταθεροποιήθηκε κάτω από τον στόχο του 4%.
Η δεύτερη μείωση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς η επικεφαλής νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, Elvira Nabiullina, είχε δηλώσει νωρίτερα εντός του μήνα ότι θα προτείνει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.
Ως εκ τούτου, το ρούβλι παρουσίασε οριακή αντίδραση στην ανακοίνωση της απόφασης, με το δολάριο να διαπραγματεύεται στα 57,16 ρούβλια έναντι 57,21 ρούβλια λίγο πριν την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.
Παράλληλα, επανέλαβε τις προβλέψεις της ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,5-2% κατά το τρέχον έτος, παραμένοντας σταθερή στις αρχικές της εκτιμήσεις.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης