Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Στην πολύ σημαντική κάτω πλευρά του μεσομακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού το ΧΑ

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Στην πολύ σημαντική κάτω πλευρά του μεσομακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού το ΧΑ
Ύστατη μάχη με τη σημαντική ζώνη στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων δίνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25
Η εμφανής αδυναμία του Γενικού Δείκτη να τμήσει ανοδικά το διαγραμματικό επίπεδο των 814 μονάδων έδωσε το κατάλληλο «αέρα» στους πωλητές για την άλωση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων ανοίγοντας έτσι μέτωπο με τη ζώνη στήριξης των 780 με 770 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο τους τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, Απόστολος Μάνθος.
Περιοχή, από όπου διέρχεται η πολύ σημαντική κάτω πλευρά του μεσομακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, που διέπει το Γενικό Δείκτη από το Φλεβάρη του 2016, σημειώνει ο αναλυτής.
Επιτυχημένη καθοδική τμήση - σε εβδομαδιαίο κλείσιμο - του εν λόγω καναλιού θα καταστρατηγήσει το υπάρχον μεσοπρόθεσμο ανοδικό σκηνικό προς το στόχο των 950 μονάδων ταλαιπωρώντας πιθανότατα το δείκτη μέσα στο διαγραμματικό πεδίο των 745 με 705 μονάδων.
Άξιας μνείας είναι  οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στις μετοχές που «ρυθμίζουν» το δείκτη με τη η Coca Cola HBC (10,08% βαρύτητα) να ξαναπαίρνει την πρωτοκαθεδρία από τον ΟΤΕ (9,88% βαρύτητα) ενώ στη τρίτη θέση έχει πλασαριστεί η ΜΠΕΛΑ (5,40% βαρύτητα) ρίχνοντας χαμηλότερα την Alpha Bank  (4,94% βαρύτητα)  η οποία απειλείται από τον Μυτιληναίο (4,81% βαρύτητα) απομακρύνοντας έτσι την τραπεζοκίνηση από το προσκήνιο, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Ύστατη μάχη με τη σημαντική ζώνη στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων δίνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 προσπαθώντας να αποφύγει τη διαγραμματική «βύθιση» προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 1955 με 1930 μονάδων.
Εδώ η επιτυχής διακράτηση των 2000 μονάδων θα δώσει ανάσες και ένα βραχυχρόνιο ανοδικό σκαλοπάτι για τις 2050 με 2065 μονάδες.
Και εδώ για  το “X-ray” του δείκτη να αναφέρουμε ότι μετά και το τελευταίο κατέβασμα οι μετοχές των: Coca Cola HBC (22.7% βαρύτητα), ΟΤΕ  (10.92% βαρύτητα), ΟΠΑΠ  (8,33% βαρύτητα)  και ΜΠΕΛΑ (6,25% βαρύτητα) κρατάνε στα χέρια τους σχεδόν το 50% της δύναμής του σπρώχνοντας προς τα πίσω τις τραπεζικές μετοχές
Η διάτρηση του σαθρού πατώματος των 840 μονάδων για το Τραπεζικού Δείκτη επανέφερε από το παρελθόν τη γνωστή πικρή γεύση της  τραπεζικής καταπόντισης βάζοντας στο διαγραμματικό πάνθεον το κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 715 μονάδων.
Περιοχή, από όπου ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο η ανοδική κίνηση  προς τις 1000 μονάδες.
Σε αυτή τη φάση της αγοράς ο διακαής πόθος των αγοραστών είναι η γρήγορη επαναφορά του δείκτη άνω των 820 με 826  μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης