Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή καταγγελία από τις ΗΠΑ - Η Ρωσία εξοπλίζει τους Αφγανούς Ταλιμπάν

tags :
Σοβαρή καταγγελία από τις ΗΠΑ - Η Ρωσία εξοπλίζει τους Αφγανούς Ταλιμπάν
Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Ρωσία για εξοπλισμό των Ταλιμπάν
Η Ρωσία στηρίζει τους Ταλιμπάν παρέχοντάς τους όπλα, κατήγγειλε σήμερα (23 Μαρτίου 2018) ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στο Αφγανιστάν, στρατηγός John Nicholson, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας «της αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας των Ρώσων».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, ο Αμερικανός στρατηγός ανέφερε πως τα ρωσικά όπλα περνούν παράνομα από τα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν και φτάνουν στους Ταλιμπάν.
Ωστόσο, ο J.Nicholson δεν γνωστοποίησε συγκεκριμένη ποσότητα.
«Βλέπουμε ένα αφήγημα (από πλευράς Ρωσίας) το οποίο υπερβάλλει ως προς τους αριθμούς των μελών του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.
Αυτό το αφήγημα δίνει στη Ρωσία τη δικαιολογία να "νομιμοποιήσει" τις ενέργειες των Ταλιμπάν και να τους παρέχει κάποιο βαθμό υποστήριξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η εμπλοκή της Ρωσίας με τους Ταλιμπάν είναι σχετικά νέο φαινόμενο, εκτίμησε.
Οι Ταλιμπάν είχαν πολεμήσει ενάντια στις σοβιετικές δυνάμεις που κατείχαν το Αφγανιστάν μεταξύ 1980 και 1989 και γενικά στο παρελθόν διάκειντο δυσμενώς έναντι της Μόσχας.
Η κυβέρνησή τους, μάλιστα, ήταν η μόνη που είχε αναγνωρίσει επισήμως την ανεξαρτησία της Τσετσενίας από τη Ρωσία τη δεκαετία του '90.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης