Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τον ρόλο του Facebook μετά τις πρόσφατες διαρροές

tags :
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τον ρόλο του Facebook μετά τις πρόσφατες διαρροές
Κλιμακώνεται το ντιμπέιτ για το ρόλο του Facebook και τα δεδομένα είναι αρνητικά για τον κολοσσό της τεχνολογίας
Την ώρα που έχει κορυφωθεί η συζήτηση για το εάν τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter είναι υπεύθυνα για τη διάδοση παραπληροφόρησης ή "ψεύτικων ειδήσεων" μέσα από τις πλατφόρμες τους, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ακόμη σκανδάλου σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μια εταιρεία αναλύσεων δεδομένων εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στο API του Facebook προκειμένου να αποκτήσει προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έτσι ώστε να τους στοχεύσει με εξατομικευμένες πολιτικές διαφημίσεις.
Η εταιρεία Cambridge Analytica συνεργάστηκε στενά στην εκστρατεία του D. Trump και εικάζεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και  στην καμπάνια πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016.
"Εμείς εκμεταλλευτήκαμε το Facebook για να συγκεντρώσουμε τα προφίλ εκατομμυρίων ανθρώπων και να χτίσουμε μοντέλα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα προσωπικά τους δεδομένα και να τους στοχεύσουμε με εξατομικευμένες διαφημίσεις", δήλωσε στον Observer ο Christopher Wylie, πρώην υπάλληλος της Cambridge Analytica.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook απροσδόκητα αλλά μάλλον αφελώς επέτρεψε την κατάχρηση της πλατφόρμας του, όπως τονίζει ο ο Josh Constine σε πρόσφατο άρθρο του στο Techcrunch.
Το Facebook αντιμετωπίζει επί του παρόντος μαζική κριτική για το χειρισμό της υπόθεσης Cambridge Analytica, η μετοχή του δέχεται έντονες πιέσεις και το hashtag #DeleteFacebook είναι trending στο Twitter.
Ακόμη και πριν από το πιο πρόσφατο σκάνδαλο, πολλοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να τονίζουν ότι πιθανώς το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο ενδέχεται να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Infographic: Techlash – Is Facebook Doing More Harm Than Good? | Statista

Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2017 από την CB Insights, το 59% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν ότι το προφίλ του Facebook θα θεωρείται αρνητικό από την κοινωνία σε δέκα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης