Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump εκφράζει τη… συμπαράστασή του στους νέους του προγράμματος DACA

tags :
Ο Trump εκφράζει τη… συμπαράστασή του στους νέους του προγράμματος DACA
Ο Donald Trump κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για μία ενδεχόμενη κατάργηση του προγράμματος DACA
Οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται στο πλευρό των δικαιούχων του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), ανέφερε σε σημερινές (23 Μαρτίου 2018) του δηλώσεις ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν πολέμιος των «Dreamers».
Οι δηλώσεις ήρθαν μετά την υπογραφή του σχεδίου δαπανών 1,3 τρισεκ. δολαρίων, το οποίο πρέπει να εγκριθεί μέχρι τα μεσάνυκτα -τοπική ώρα- από τη Γερουσία (εγκρίθηκε εχθές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων), προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κυβερνητικό «shutdown».
«Οι Δημοκρατικοί πολεμούν με τον δικό τους τρόπο κάθε ημέρα το DACA.
Δεν θέλουν το πρόγραμμα σε αυτό το σχέδιο (δαπανών).
Χρησιμοποιούν τους δικαιούχους του DACA για τους δικούς τους σκοπούς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρεπουμπλικάνος.

Οι Αμερικανοί επιθυμούν διατήρηση του DACA

Υπέρ μίας συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, υπό την προϋπόθεση να διατηρηθεί το πρόγραμμα DACA, τάσσεται το 86% των Αμερικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών TargetPoint Consulting που δημοσιοποίησε το κανάλι CNBC, πριν από λίγες ημέρες.
Μόλις το 10% των ερωτηθέντων εκφράζει αντίθετη άποψη.
Η παραπάνω συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς, προκειμένου να αυξηθεί εκ νέου το ανώτατο όριο χρέους και να χρηματοδοτηθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών, οι Δημοκρατικοί απαιτούν την διατήρηση του προγράμματος DACA.
Υπενθυμίζεται ότι, σε έρευνα που πραγματοποίησε το κανάλι CNN τον Φεβρουάριο του 2018, το 83% των Αμερικανών τασσόταν υπέρ της διατήρησης του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), με μόλις το 12% να εκφράζει αντίθετη άποψη.
Με βάση την πολιτική παράταξη, το 94% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων υποστηρίζει τη συνέχεια του προγράμματος, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ανεξάρτητους και τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων, να διαμορφώνονται σε 83% και 67%, αντίστοιχα.
Επίσης, με βάση τη γνώμη των ερωτηθέντων, από την έρευνα απορρέει πως η, μέχρι στιγμής, μη επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA, αποτελεί ευθύνη του Donald Trump (33%) και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου (31%).
Μόλις το 17% κατηγορεί τους Δημοκρατικούς.
Το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.
Το DACA καθιερώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο, κ. Barack Obama, και αφορά στην χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας σε 800.000 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα («Dreamers») στις Η.Π.Α., σε μία προσπάθεια να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης