Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας

Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας
Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν τα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας
Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή πετρελαϊκών πεδίων Omar στην επαρχία Deir Ezzor στη Συρία.
Λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια των ΗΠΑ να διατηρήσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία για όσο το δυνατόν περισσότερο, η Ουάσιγκτον μπορεί να δει τους πόρους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Συρίας ως χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να κερδίσει πρόσθετα οικονομικά έσοδα από την παρουσία της στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ένα βίντεο δείχνει δύο αμερικανικά ελικόπτερα Blackhawk να προσγειώνονται στην περιοχή.
Στις 19 Μαρτίου, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA κατηγόρησε το συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την απομάκρυνση τεσσάρων μελών του ISIS από την περιοχή μεταξύ των χωριών al-Jissi και Kalu στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Qamishli.
Το SANA υπενθύμισε επίσης ότι στις 26 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ απομάκρυναν αρκετά μέλη του ISIS από το  κέντρο της Sabah al-Kheir, 20 χλμ. Νότια της πόλης Hasaka, το οποίο κέντρο οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ως κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτικών ομάδων.



Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι ΗΠΑ πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του ISIS για να δημιουργήσουν «απειλές για την ασφάλεια» στην Κεντρική Ασία.
Στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018 εμφανίστηκαν αναφορές ότι οι ΗΠΑ είχαν ήδη επανατοποθετήσει ορισμένα μέλη του ISIS από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν.
Η απειλή του ISIS χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.
Μετά την στρατιωτική επιτυχία του τουρκικού στρατού και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην Αφρίν, ο Τούρκος Πρόεδρος T. Erdogan δεσμεύθηκε να εκκενώσει ολόκληρη τη βόρεια Συρία, από το Μανμπι προς το Καμίσλι, από τις κουρδικές πολιτοφυλακές.
Επίσης, υπαινίχθηκε ότι ο τουρκικός στρατός μπορεί να διεξάγει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι μια κουρδική μαχητική διαχωριστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη νότια Τουρκία, τη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ.
Το PKK συμμετέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη μάχη εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και επιδιώκει τη de-facto δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, το οποίο θα περιλαμβάνει εδάφη από την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ.
Η Άγκυρα περιγράφει το YPG ως υποστηριχτή του PKK.
Το YPG βρίσκεται στον πυρήνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Η υποστήριξη των ΗΠΑ για το YPG είναι ένας από τους λόγους πίσω από τις τρέχουσες τουρκικές και αμερικανικές εντάσεις στον διπλωματικό τομέα.
Στην Ανατολική Γκούτα, οι δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας συνέχισαν να εκκενώνουν πολίτες από τις περιοχές που διεξήγαγαν μαχητές.
Ο ρωσικός στρατός προειδοποίησε επίσης ότι οι μαχητές στην Ανατολική Γκούτα δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειές τους να οργανώσουν ψευδείς χημικές επιθέσεις σημαίας που σχεδιάζουν για να κατηγορήσουν για τη συριακή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης