Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα - Αστεϊσμοί Τσίπρα για σοβαρά θέματα

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα - Αστεϊσμοί Τσίπρα για σοβαρά θέματα
«Oρθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία», τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος
«Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αστειεύεται για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως το Σκοπιανό και να το αντιμετωπίζει δημοσίως με ρηχότητα και επιπολαιότητα», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,  Γ. Κουμουτσάκος.
Ειδικότερα, ο κ. Κουμουτσάκος, με αφορμή την ευχή του Α. Τσίπρα σε δημοσιογράφο της πΓΔΜ, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, να εκπροσωπεί τη «Gorna Makedonija» σε επόμενες ευρωπαϊκές συνόδους, είπε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα.
Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα».
Μάλιστα, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η κυβέρνηση δείχνει να κάνει βήματα προς έναν «οδυνηρό συμβιβασμό» στο Σκοπιανό.
Για την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «πρέπει να περιμένουμε κάτι» στη (σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας) στη Βάρνα της Βουλγαρίας την προσεχή Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι «ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία».
Όπως είπε, η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η ΕΕ διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία πίεσης, όπως η τελωνειακή ένωση, που αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την τουρκική οικονομία και «είναι θέμα βούλησης της ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία».
Σχετικά με το νέο γκάλοπ που δείχνει τη ΝΔ να διατηρεί διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, εκτίμηση ότι η πορεία προς την αυτοδυναμία είναι δεδομένη.
Υπογράμμισε δε, ότι το κόμμα του έχει τις λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης