Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο – Χρειάζεται σοβαρότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα

Μπακογιάννη: Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο – Χρειάζεται σοβαρότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα
"Η Ελλάδα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να επαναχαράξει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας", τονίζει η Ντ. Μπακογιάννη
Ανησυχία για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στη Αιγαίο, εκφράζει η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται σοβαρότητα, νηφαλιότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα .
Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Realnews τονίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να επαναχαράξει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας», η οποία και «θα βασίζεται στα νέα δεδομένα, θα αντιμετωπίζει ρεαλιστικά την πραγματικότητα και θα ενδυναμώνει τις συμμαχίες μας».
Υπογραμμίζει δε, ότι «δεν είμαστε μια αδύναμη χώρα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε φοβικά τον γείτονα», αλλά είμαστε μια χώρα της Ευρώπης σε προνομιούχο θέση, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής».
Κατά την ίδια, «με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση μπορούμε να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική, ενεργοποιώντας βεβαίως, το σύνολο των δυνάμεων της χώρας».      
Σε ερώτηση για το αν πρέπει στα μεγάλα θέματα να υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση απ΄ όλα τα κόμματα, απαντά «βεβαίως και πρέπει και εμείς το έχουμε διεκδικήσει».
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να αναζητά την εθνική συννενόηση «κάνει ό,τι μπορεί για να διχάσει τα κόμματα και τον λαό», κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο μελανό της σημείο και μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη είναι «μεγαλύτερο και από το φιάσκο της στην οικονομία».
Η ίδια υπογραμμίζει ότι συμφωνούν με την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, η οποία όπως συμπληρώνει «αποτελεί μια θεσμική πρόταση την οποία εδώ και δυόμιση χρόνια έχει καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
«Δυστυχώς, κατά τη συνήθη πρακτική της, η κυβέρνηση δεν θεώρησε απαραίτητο να ασχοληθεί μαζί της. Και τώρα, προφανώς για άλλους λόγους, μπαίνει στη συζήτηση», προσθέτει και χαρακτηρίζει θλιβερό το γεγονός ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η ουσία, αλλά μόνο τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Περί Σκοπιανού

Για το Σκοπιανό, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι περιορίζονται οι πιθανότητες επίτευξης μια συμφωνία, ξεκαθαρίζει ότι το ονοματολογικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και ότι πρέπει να επιλυθεί  μια σειρά από ζητήματα, όπως η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, για να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση στο όνομα.
Σημειώνει πάντως ότι η ΝΔ, εάν υπάρξει μια συμφωνία που θα λύνει και τα επιμέρους ζητήματα,  θα κάνει  το εθνικά υπεύθυνο στη Βουλή.
Για τα εξώδικα που έστειλαν παμμακεδονικές οργανώσεις σε όλους τους βουλευτές απειλώντας τους με θάνατο ή ισόβια για εσχάτη προδοσία εάν ψηφίσουν συμφωνία σύνθετης ονομασίας στη Βουλή, η κ. Μπακογιάννη θεωρεί καταδικαστέες όλες αυτές τις πρακτικές και τονίζει ότι «κάποια στιγμή πρέπει όλοι να καταλάβουμε  ότι η βία δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα που εκπορεύεται από τη δικαιολογημένη οργή του λαού, αλλά ακύρωση της δημοκρατίας στην πράξη».
Χαρακτηρίζει μάλιστα απαράδεκτη την  προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών.

"Οι πρακτικές του κ. Καμμένου μου είναι γνωστές"

Σχολιάζοντας τη στάση του Π. Καμμένου ο οποίος αν και έχει διαφορετική άποψη σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό, υποστηρίζει ότι θα φτάσει μέχρι τέλος με τον Α. Τσίπρα, η ίδια  δηλώνει ότι αδυνατεί να αναλύσει μια παράλογη κατάσταση με λογικά επιχειρήματα, συμπληρώνοντας ότι η μόνη εξήγηση δεν μπορεί να είναι παρά να είναι η διατήρηση της καρέκλας που προφανώς «είναι πάνω από τις αρχές και τα πιστεύω τους, αν βέβαια έχουν αρχές και πιστεύω».
Σε ερώτηση εάν υπάρχει βεντέτα με τον υπουργό Άμυνας , δεδομένου ότι μέσα σητν εβδομάδα για άλλη μια φορά συγκρούστηκε μαζί της, απάντησε "δεν είναι οπαδός του μωσαικού νόμου.
Οι πρακτικές του κ. Καμμένου που είναι γνωστές, οπότε δεν με εκπλήσσει τίποτα.
Όμως, είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και οι επιλογές του βάζουν  σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.
Την ευθύνη, βέβαια, γι΄αυτό την έχει ακέραια ο πρωθυπουργός που τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση".

Για σκάνδαλο Novartis

Η κ. Μπακογιάννη επαναλαμβάνει ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο από τα πολλά  στον χώρο της υγείας που θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί με σοβαρότητα και υπεθυνότητα.
"Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να ρίξει λάσπη σε στελέχη της αντιπολίτευσης και επί της ουσίας να αφήσει τα κυκλώματα στον χώρο της υγείας ανενόχλητα", ανέφερε χαρακτηριστικά.   
Σε ερώτηση για το εάν θα έπρεπε ο Κυρ. Μητσοτάκης να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Αδ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, αφού δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αν συνέβη κάτι τέτοιο, υπογραμμίζει ότι "η ΝΔ δεν θα αφήσει κανένα στέλεχός της έρμαιο στη σπίλωση των αντιπάλων που προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να  καλύψουν την ανικανότητα και τα αδιέξοδά τους".
 
"Δεν είναι όμηρος κανενός ο Κυριάκος Μητσοτάκης"       

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι όμηρος κανενός" απαντά η κ. Μπακογιάννη στο ερώτημα εάν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει "αγκαλιάσει" την πιο σκληρή γραμμή  τοπυ Αντώνη Σαμαρά.
Όπως η ίδια αναφέρει "εξελέγη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις αρχηγός της ΝΔ με τη στήριξη των πολιτών και μόνο σε αυτούς οφείλει να δίνει λόγο", ενώ
"ακουλουθεί μια πολιτική που καλύπτει το ευρύ φάσμα των ψηφοφόρων της ΝΔ και στηρίζει τη μεσαία τάξη, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλία της παράταξής μας". Τέλος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η ΝΔ προετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ξαναλειτουργήσει ελεύθερη από τα κρατικά δεσμά, ένα πρόγραμμα που θα μειώνει τους φόρους, θα φέρνει νέες επενδύσεις στη χώρα και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
"Ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τα καλύτερα μυαλά που έφυγαν", καταλήγει η κ. Μπακογιάννη.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης