Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελάθηκε από την Αίγυπτο η ανταποκρίτρια των «Τhe Times»

tags :
Απελάθηκε από την Αίγυπτο η ανταποκρίτρια των «Τhe Times»
Οι αιγυπτιακές αρχές απέλασαν την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Times»
Στην απέλαση της ανταποκρίτριας των «Τhe Times» προχώρησαν οι αιγυπτιακές αρχές, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η βρετανική εφημερίδα.
Η 33χρονη δημοσιογράφος, η οποία διέμενε εδώ και επτά χρόνια στην αφρικανική χώρα, «συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες, διότι πήρε συνέντευξη από τον συγγενή ενός άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες προς την Ευρώπη».
Η ίδια τέθηκε υπό κράτηση «χωρίς εξηγήσεις», ακολούθως «οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο από την αστυνομία και αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μια πτήση προς το Λονδίνο».
«Οι Times λυπούνται για την απόπειρα των αιγυπτιακών αρχών να τρομοκρατήσουν τα ΜΜΕ και να καταστείλουν την κάλυψή μας.
Συνάδουν δυστυχώς με το καταπιεστικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο Πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi εις βάρος του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα.
Η υπόθεση της δημοσιογράφου έφθασε μέχρι τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Boris Johnson, ο οποίος επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, μία ημέρα πριν τις προεδρικές εκλογές στην αφρικανική χώρα.
Αναφερόμενη στην απέλασή της, η Bel Trew καταγγέλλει πως η αστυνομία κατάσχεσε το υλικό της και πως κρατήθηκε χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.
Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι απειλήθηκε με «στρατιωτική δίκη, μια διαδικασία που χρησιμοποιείται συχνά εναντίον υπόπτων για τρομοκρατία ή αντιφρονούντων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης